שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מוס שוקולד מעוך / חנוך פרבר, מתוך "הספר המתוק"

מכינים מוס, אבל התוצאה היא בעצם עוגת שוקולד נפלאה, דחוסה וכהה, שאוכלים לאט בפרוסות דקות. לאחר יומיים טעים יותר מאשר ביום ההכנה.


חומרים
400 גרם שוקולד מריר
300 גרם חמאה
10 ביצים מופרדות
200 גרם (1.5 כוסות) אבקת סוכר מנופה
200 גרם (1.5 כוסות) אבקת קקאו לא מתוק, מנופה
כלים:
סיר כפול (או קערה מעל מים רותחים)
2 תבניות עוגה אנגלית משומנות ומקומחות או מרופדות בנייר אפייה
2 משקולות קטנות במעט מהתבניות
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר הכפול.
  3. מסירים מהאדים, מצננים מעט וטורפים את החלמונים פנימה, אחד-אחד, עד שהם נבלעים.
  4. מוסיפים את אבקת הסוכר ואת הקקאו, ומערבבים היטב.
  5. מקציפים את החלבונים לקצף רך ומקפלים לשוקולד בשלושה מחזורים.
  6. אופים כחצי שעה עד שהתערובת מתייצבת מעט. מוציאים מהתנור.
  7. מניחים על השוקולד משקולת ומשהים כחצי שעה.
  8. מסירים את המשקולת ומחלצים את העוגה מהתבנית.
  9. איחסון: יומיים שלושה, מכוסה, במקרר
  10. אפשר גם: לאפות למחצה תבנית של בצק פריך בתבנית קפיצית (קוטר 20 ס"מ). יוצקים את תערובת השוקולד על הבצק החם וממשיכים לפי המתכון
חזרה