שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קרם ריקוטה ותותים / חנוך פרבר - מתוך הספר "הספר המתוק"

חיבור נפלא של עסיס התות עם עדינות הריקוטה.


חומרים
450 גרם גבינת ריקוטה טרייה מאוד
3-4 כפות דבש (או כמה שאוהבים)
2 כפות ליקר תפוזים או לימון
100 מ"ל שמנת מתוקה
450 גרם תותים קטנים שלמים, או גדולים חצויים, ללא הגבעולים
אופן ההכנה
  1. מניחים במעבד מזון את הגבינה, הדבש והליקר, ומעבדים לקרם חלק.
  2. מקציפים את השמנת במיקסר ומקפלים אותה לתוך הגבינה. מעבירים לכלי הגשה.
  3. מסדרים את התותים על הקרם ומגישים צונן.
  4. איחסון: רק הקרם, יום אחד, בכלי אטום, במקרר.
  5. אפשר גם: להחליף את התותים בפירות אחרים כגון תאנים, מנגו, נקטרינות, אפרסקים (קלופים) ועוד.
  6. לעבד במעבד מזון את הגבינה, הדבש, הליקר והתותים (או כל אחד מהפירות האחרים) לקרם חלק,
  7. להקציף את השמנת, לקפל לתוך התערובת ולהגיש צונן.


חזרה