|
|
|
|
עוגת חמאה
/ חנוך פרבר - מתוך הספר "הספר המתוק"
עוגה קצת משונה, בין בצק פריך לעוגה בחושה. טעימה כך סתם, כמו שהיא, אבל גדולתה האמיתית מתגלה במיני גיוונים, כמה מהם תמצאו כאן, ואחרים תמציאו בעצמכם.
|
חומרים (10 מנות)
|
7 חלמונים |
230 גרם (2/3 1כוסות) קמח |
250 גרם (1 כוס) סוכר |
250 גרם חמאה רכה |
כלים: |
תבנית קפיצית (קוטר 26 ס"מ) |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס.
- לוקחים כפית חלמון, מערבבים עם כף מים ושומרים בצד.
- מעבדים בקערת מיקסר את הקמח, הסוכר, החמאה והחלמונים הנותרים, במהירות איטית בעזרת ראש ערבוב, עד שמתקבל בצק חלק וזהוב.
- מעבירים לתבנית ומיישרים את פני הבצק הדביק בידיים מקומחות.
- מברישים את הבצק בתערובת החלמון והמים, ואופים 15 דקות. מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד כ-25 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ומתקשה מעט. מצננים על רשת.
- איחסון: כשבוע, בכלי אטום, במקום קריר.
- אפשר גם: לאחר 15 דקות אפייה מורחים על העוגה קונפיטורה טובה, מדוללת מעט - אפשר ריבת תפוזים עם ליקר תפוזים או ריבת תות מדוללת במעט ברנדי, או כל חיבור אחר שאתם אוהבים, וממשיכים באפייה.
- לאחר 20 דקות אפייה מורחים ריבה ועליה מניחים פירות, טריים או משומרים, מבושלים או מטוגנים. למשל: 4-5 תפוחים זהובים קלופים, ללא הליבה, מטוגנים מעט בחמאה וסוכר, או תאנים טריות, או תותים חצויים ועליהם מעט סוכר, או פרוסות בננה עם סוכר חום וקינמון, ואופים עוד כ-20 דקות.
- בתחתית תבנית פאי מניחים כ-2 כפות סוכר ופירות טריים, או מטוגנים בחמאה וסוכר עד להזהבה, משטחים מעליהם את הבצק הרך ואופים כ-40 דקות. מוציאים מהתנור, מריצים סכין בין הבצק לשולי התבנית והופכים לצלחת הגשה.
| חזרה | | |