שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בצק בסיסי לפסטה / קרלו לאי, מתוך הספר "פסטה כל אחד יכול"

זהו הבצק הבסיסי שממנו ניתן להכין שמונה מנות עיקריות של פטוצ'יני, רביולי או טורטליני (כמובן שבאיטליה, שבה פסטה מוגשת תמיד כמנה ראשונה, הכמות הזו מספיקה להכנת 16 מנות).


חומרים (8 מנות)
1 ק"ג סמולינה מחיטת דורום
7 ביצים בינוניות בטמפרטורת החדר
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
  1. מנפים את הקמח לתוך קערה.
  2. בקערה בינונית (נפרדת) טורפים את הביצים במרץ באמצעות מטרף או מזלג.
  3. מכניסים את הקמח, הביצים והשמן לקערה של מעבד מזון.
  4. מתחילים במהירות בינונית ומערבבים עד שהבצק יוצר כדור מסביב לסכין.
  5. מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים על משטח עבודה מקומח קלות. מפזרים מעט קמח על הבצק.
  6. מכסים במגבת מטבח ומשהים למשך 10 דקות.
  7. מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים. לשים חמישית מהבצק בכל פעם למשך דקה או שתיים, עד שהבצק מפסיק להיות דביק. ניתן להוסיף מעט קמח לפי הצורך.
  8. באמצעות מערוך מקומח מרדדים את הבצק למלבן שמידותיו כ 25 ס"מ לאורך, 10 ס"מ רוחב ו 1 ס"מ גובה.
  9. מכסים את המלבן במגבת מטבח ועוברים לחמישית הבצק הבאה. תמיד לפני שמתחילים לרדד את נתח הבצק הבא יש לכסות את הבצק המרודד במגבת.
  10. עתה מעצבים את הבצק באמצעות המכונה. מתחילים עם המכבש הגדול ביותר. מכיילים את המכונה למספר 1, ובאמצעות יד אחת מכניסים את הבצק לתוך המכבש, עד שהוא יוצא מהצד השני (הבצק יהיה עדיין עבה).
  11. מעבירים למספר 3 ומכניסים את הבצק שוב.
  12. מעבירים למספר 5 (המידה הדקה ביותר) ומכניסים את הבצק עוד פעם, אבל לאט. עכשיו אתם מוכנים להכין איזה סוג של פסטה שתבחרו.
חזרה