שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ספגטי אל לימונה / קרלו לאי, מתוך הספר "פסטה כל אחד יכול"

ספגטי ברוטב לימון. קל ומרענן את החיך.


חומרים (4 מנות)
קליפה של לימון אחד גדול, חתוכה באמצעות קולפן מיוחד (זסטר) לרצועות דקות וארוכות
2.5 כפות חמאה
1 בצל בינוני, קצוץ
1 כוס שמנת מתוקה
מלח
פלפל שחור
פטרוזיליה לקישוט
ספגטי עשוי ממחצית הכמות של בצק בסיסי לפסטה, או חצי קילו ספגטי יבש (למנה עיקרית)
אופן ההכנה
  1. בסיר גדול מרתיחים 3 ליטר מים עם 3 כפות מלח.
  2. עתה ניגשים להכין את הרוטב: מקלפים את קליפת הלימון לרצועות דקות וארוכות. סוחטים מיץ ממחצית הלימון.
  3. במחבת גדולה ממיסים את החמאה מעל אש בינונית ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מערבבים בכף עץ עד שהבצל מזהיב.
  4. מוסיפים את קליפת הלימון, מבשלים תוך כדי ערבוב, ומטגנים עד שהנוזלים מצטמצמים לעדי מחצית מנפחם.
  5. מוסיפים את מיץ הלימון ואת השמנת המתוקה ומבשלים על אש בינונית גדולה עד שהנוזלים מצטמצמים בכמחצית.
  6. בינתיים מבשלים את הספגטי הטרי ½ 2 דקות, ספגטיני ½ 1 דקות, או ספגטי קנוי לפי הוראות היצרן. מסננים היטב, מוסיפים לרוטב ומערבבים מעל האש, עד שהמנה כולה חמה והפסטה מכוסה ברוטב.
  7. מקשטים בפטרוזיליה ומגישים.
חזרה