שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאגורו סשימי בהגשה מיוחדת / איה אימטני, מתוך הספר "סושי - כל אחד יכול"

הסשימי המרשים הזה הוא בעצם קל למדי להכנה - צריך רק ללמוד את טכניקת הגלגול. מניחים את הפרוסות זו על גבי זו, מוודאים שהמילוי מוכל היטב בתוך הדג, ומגלגלים.


חומרים (1 מנות)
6-8 פרוסות טונה בעובי 3 ס"מ
8 פרוסות בגודל גפרור של אושינקו (צנון יפני כבוש, או חמוצים יפנים אחרים)
רצועת אצת נורי באורך של 17 ס"מ וברוחב של 2.5 ס"מ
שומשום לבן קוי קלות (לקישוט)
אופן ההכנה
1. מסדרים את פרוסות הטונה בשורה, כשקצותיהן חופפים. מניחים את גזרי האושינקו בקצה השורה, ובזהירות מגלגלים מהקצה כלפי מעלה, באמצעות האצבעות מונעים מפרוסות הטונה לזוז. מגלגלים בחוזקה.

2. עוטפים את רצועת הנורי סביב הבסיס כדי למנוע מהסשימי להתפרק.

3. מפזרים את השומשום, מסדרים על צלחת הגשה, מקשטים עם צנון ומגישים עם וואסאבי.


חזרה