שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טקה מאקי / איה אימטני, מתוך הספר "סושי כל אחד יכול"

הוסומאקי הוא "רול דק", הממולא במלית אחת או שתיים. למרות שזה נשמע פשוט, דווקא ההוסומאקי מעט קשה יותר להכנה מכיוון שחומרי המילוי צריכים מבחינת המראה והמקום, והרול עצמו דורש הכנה מדוקדקת. אם תעקבו אחרי ההוראות והתמונות אני בטוחה שתצליחו כבר בניסיון הראשון.

"טקה" היא טונה ביפנית, ומשמעה גם "אש הפלדה", ואכן סושי זה פופולרי מאוד בקרב חבורות המאצ'ואים בטוקיו.


חומרים
1/2 יריעה של אצת נורי (באורך של 17 ס"מ וברוחב של 9 ס"מ)
6 כפות אורז מוכן לסושי (ראו קישור למתכון בצד)
פילה טונה באורך 17 ס"מ ורוחב 2 ס"מ
אופן ההכנה
1. מניחים את הנורי על מחצלת סושי. מרטיבים את הידיים בתערובת החומץ והמים ומשטחים את האורז על גבי הנורי. משאירים שוליים של כ 2.5 ס"מ בחלקה התחתון של האצה ו 1 ס"מ בצדדים. מניחים את פילה הטונה במרכז הנורי, על האורז (ראו תמונה למעלה).

2. מחליקים את האגדולים אל מתחת למחצלת הסושי, ובשאר האצבעות מחזיקים את המילוי כך שלא יזוז.

3. מגלגלים את המחצלת כלפי מעלה עד לכיסוי המלית, משאירים שוליים של כ 2.5 ס"מ מהחלק העליון של הרול וממשיכים לגלגל עד שהרול נסגר.

4. מהדקים את הרול בלחיצת אצבעות, מרימים את המחצלת ומושכים אותה מעט קדימה. עכשיו מהדקים אותה שוב מעל הרול כולה ומסירים (בדרך זו אוטמים את הקצה של הרול).

5. חוצים את הרול וחותכים כל חצי לשלוש חתיכות. מסדרים על צלחת הגשה עם וואסאבי וזנגביל.






חזרה