|
|
|
|
תבשיל אורז וחומוס
/ פסקל פרץ רובין, מתוך "המטבח של פסקל"
|
חומרים (6 מנות)
|
1.5 כוסות גרגרי חומוס |
500 גרם בשר הודו אדום טחון גס |
6 גזרים חתוכים לקוביות |
2 כוסות אורז |
3/4 כוס שמן |
מלח ופלפל |
1 ראש שום כתוש |
צרור כוסברה קצוץ דק |
אופן ההכנה |
- יום לפני הבישול, שמים בקערה את גרגירי חומוס, מכסים במים, ומשרים למשך לילה.
- מסננים את החומוס, ומנקים מהקליפות הדקות. מעבירים לסיר, מכסים במים, ממליחים, ומבשלים כשעה עד שיתרכך לגמרי. שוטפים היטב.
- שמים בסיר נפרד את הבשר, מכסים במים, ומביאים לרתיחה. מסלקים קצף שנוצר, ומבשלים כ45- דקות עד שהבשר מתרכך.
- מוסיפים לסיר מים כדי כיסוי הבשר, ומערבבים היטב. מוסיפים את הגזרים וגרגרי החומוס, מערבבים, ומבשלים 15 דקות. מוסיפים את האורז, 1/4 כוס מהשמן, מלח ו-2-1 כוסות מים (כך שהמים יגיעו לגובה האורז). מערבבים, ומביאים לרתיחה. מערבבים פעם אחת, מכסים, וממשיכים לבשל על להבה קטנה שכל הנוזלים מתאדים.
- יוצקים לסיר קטן את יתרת השמן, מחממים על אש קטנה, ומוסיפים את השום והפלפל השחור.
- מערבבים, ויוצקים 1/4 כוס מים. יוצקים את השמן החם עם השום על האורז המבושל, ומפזרים את הכוסברה הקצוצה.
| חזרה | | |