שלח להדפסה  
תבשילים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תבשיל אורז וחומוס / פסקל פרץ רובין, מתוך "המטבח של פסקל"


חומרים (6 מנות)
1.5 כוסות גרגרי חומוס
500 גרם בשר הודו אדום טחון גס
6 גזרים חתוכים לקוביות
2 כוסות אורז
3/4 כוס שמן
מלח ופלפל
1 ראש שום כתוש
צרור כוסברה קצוץ דק
אופן ההכנה
  1. יום לפני הבישול, שמים בקערה את גרגירי חומוס, מכסים במים, ומשרים למשך לילה.
  2. מסננים את החומוס, ומנקים מהקליפות הדקות. מעבירים לסיר, מכסים במים, ממליחים, ומבשלים כשעה עד שיתרכך לגמרי. שוטפים היטב.
  3. שמים בסיר נפרד את הבשר, מכסים במים, ומביאים לרתיחה. מסלקים קצף שנוצר, ומבשלים כ45- דקות עד שהבשר מתרכך.
  4. מוסיפים לסיר מים כדי כיסוי הבשר, ומערבבים היטב. מוסיפים את הגזרים וגרגרי החומוס, מערבבים, ומבשלים 15 דקות. מוסיפים את האורז, 1/4 כוס מהשמן, מלח ו-2-1 כוסות מים (כך שהמים יגיעו לגובה האורז). מערבבים, ומביאים לרתיחה. מערבבים פעם אחת, מכסים, וממשיכים לבשל על להבה קטנה שכל הנוזלים מתאדים.
  5. יוצקים לסיר קטן את יתרת השמן, מחממים על אש קטנה, ומוסיפים את השום והפלפל השחור.
  6. מערבבים, ויוצקים 1/4 כוס מים. יוצקים את השמן החם עם השום על האורז המבושל, ומפזרים את הכוסברה הקצוצה.

חזרה