שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

גלילות בצק שמרים / פסק ל פרץ רובין, מתוך "המטבח של פסקל"

מכינים את הבצק יום לפני האפייה, ושומרים אותו במקרר במשך לילה.

במתכון מוצעות שלוש מלית, אפשר למלא את כל הגלילות באותה מלית, ואפשר להכין 3 גלילות בטעמים שונים.

ניתן להקפיא את הגלילות, שאינן מאבדות את טעמן גם לאחר שבועות של הקפאה. חשוב שלא לחמם במיקרוגל, אלא להפשיר בחוץ ולחמם בתנור או בטוסטר-אובן.


חומרים
40 גרם שמרים טריים
כ-2 כוסות מים פושרים
500 גרם (3.5 כוסות) קמח תופח מנופה
500 גרם (3.5 כוסות) קמח מנופה
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית רום או וניל
4 ביצים
1/4 כוס שמן
400 גרם (2חבילות) מרגרינה מרוככת
למלית:
1 כוס סוכר חום מעורבב ב-2 כפות קינמון
3 תפוחי עץ חמצמצים, מאודים עם מעט סוכר וקינמון
שוקולד למריחה או ריבה
להברשה:
1 חלבון
1/2 כוס אבקת סוכר
כלים:
תבנית התנור, משומנת
אופן ההכנה
  1. ממיסים את השמרים בכוס אחת מהמים.
  2. מערבבים בקערה את שני סוגי הקמח עם הסוכר ותמצית הרום או הווניל. צרים גומה במרכז הקמח, ויוצקים לתוכה את השמרים המומסים ואת הביצים. לשים תוך הוספה הדרגתית של יתרת המים והשמן. ממשיכים ללוש, ואם הבצק מעט דביק, מוסיפים מעט קמח, ולשים לבצק רך וחלק. מכסים, ושומרים במקרר למשך לילה.
  3. מקמחים משטח עבודה, ומרדדים את הבצק לעלה גדול בעובי 0.5 ס"מ, ומורחים אותו במרגרינה. מקפלים את העלה מצידו הימני עד למרכז, ואחר כך את צידו השמאלי על הצד הימני - מתקבלת רצועה עבה וארוכה. מקפלים את הצד הקרוב עד למרכז הרצועה, ושוב מקפלים כמעטפת. שומרים במקרר שעתיים.
  4. מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעלה דק, ושוב מקפלים את שני הצדדים פנימה, ושומרים במקרר שעתיים נוספות.
  5. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 0.5 ס"מ. מורחים את העלה במלית שנבחרה, ומגלגלים לגלילה מהצד הקרוב אל הצד המרוחק.
  6. מניחים את הגלילות בתבנית, מורחים בחלבון ובוזקים מעט אבקת סוכר. אופים 40-35 דקות, עד שהגלילות משחימות.

גיוון:
מבצק זה ניתן להכין גם רוגלך (כ50- יחידות)
להכנת רוגלך מתוקים: מכינים את הבצק לפי ההוראות. מרדדים כל חלק של בצק לעלה עגול, ומושחים במעט שמן. מורחים במלית הרצויה, וחותכים את העיגול ל8- משולשים. מגלגלים כל משולש מהצד הרחב אל הצד המחודד, מורחים בחלבון ובוזקים מעט אבקת סוכר. מעבירים לתבנית משומנת, ואופים כ-20 דקות, עד שהרוגלך משחימים.

להכנת רוגלך מלוחים: מכינים את הבצק עם כל החומרים, פרט לתמצית הרום, הווניל והסוכר. מרדדים את שלושת חלקי הבצק לעלים עגולים, ומושחים בשמן. מפזרים מעט זעתר ומלח, או מעט גבינה צהובה מגוררת. חותכים את העיגול ל8- משולשים, ומגלגלים כל משולש מהצד הרחב אל הצד המחודד. מעבירים לתבנית משומנת, מורחים בביצה טרופה, ואופים כ20- דקות, עד שהרוגלך משחימים.


חזרה