שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חלות ולחמניות מקמח מלא / פסקל פרץ רובין, מתוך "המטבח של פסקל"

החומרים מספיקיל לחלה אחת גדולה, או שלוש קטנות, או כ-15 לחמניות קטנות


חומרים
1 ק"ג קמח מלא מנופה
4 כפות סוכר חום
1 כף מלח
1 ביצה
50 גרם מרגרינה
50 גרם שמרית
3.5 כוסות מים פושרים
שמן למריחה
לציפוי:
חלמון טרוף עם 1/2 כפית סוכר
1/2 כוס גרגרי שומשום או פרג
תבנית התנור, משומנת
אופן ההכנה
  1. שמים בקערת מערבל (מיקסר) את הקמח, צרים גומה במרכז ומפזרים סביב הגומה את הסוכר והמלח. שמים במרכז הגומה את הביצה, המרגרינה והשמרים. מערבלים בעזרת קרס הלישה באיטיות, תוך הוספה הדרגתית של המים. ממשיכים ללוש לקבלת בצק אחיד וחלק, הנפרד מהדפנות של הקערה. מכסים את הקערה, ומשהים להתפחה במקום חמים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. משמנים קלות משטח עבודה, מעבירים אליו את הבצק, ולשים אותו היטב.
  3. להכנת חלה גדולה: מחלקים את הבצק לשלושה, ומעצבים כל חלק לגליל ארוך ודק. מחברים את הגלילות בקצה אחד, וקולעים צמה. להכנת שלוש חלות: מחלקים את הבצק לתשעה, ומעצבים כל חלק לגליל דק. מחברים כל שלוש גלילות בקצה, וקולעים צמה. להכנת לחמניות: מחלקים את הבצק ל-15 חלקים, או יותר. צרים מכל חלק גליל צר, ומעצבים לשבלול.
  4. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). מניחים את החלות או הלחמניות בתבנית, ומשהים כ-20 דקות להתפחה נוספת. מברישים בחלמון הטרוף, ובוזקים את השומשום או הפרג. אופים בתנור כ-35 דקות, עד שהחלות או הלחמניות משחימות יפה.

חזרה