|
|
|
|
עוף בחצילים
/ אלינוער רבין, מתוך הספר "עוף"
|
חומרים
|
3 חצילים בגודל בינוני |
1 ק"ג עוף |
3 שיני שום פרוסות |
1/2 כוס שמן |
1/2 כוס שמן זית |
מלח ופלפל שחור |
1 כוס יין אדום |
100 גרם בשר מעושן, קצוץ דק |
4 עגבניות חתוכות לרבעים |
מרק עוף או מים |
עלי ריחן |
פטרוזיליה קצוצה |
אופן ההכנה |
- חותכים את החצילים לקוביות או לפרוסות, בקליפה, בוזקים עליהם מלח ומשהים חצי שעה במסננת.
חותכים את העוף למנות.
- מזהיבים את שיני השום במעט שמן ושמן זית. מרחיקים את השום ומשחימים את חלקי העוף מכל הצדדים. מתבלים במלח ופלפל ויוצקים את היין.
- כשהיין מתאדה מוסיפים בשר מעושן ורבעי עגבניות, מוסיפים מעט מרק או מים, במידת הצורך, ומבשלים.
- בינתיים מחממים שמן במחבת נפרדת ומטגנים את קוביות החצילים המנוגבות עד שהן מתרככות. מתבלים במלח ובפלפל ובוזקים עלי ריחן קצוצים ופטרוזיליה.
- כשהעוף רך מוסיפים אותו יחד עם הרוטב למחבת עם החצילים. מכסים ומבשלים יחד דקות מספר. אפשר להגיש ישר מהמחבת, בתוספת פסטה.
| חזרה | | |