שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף בעלי פילו / אלינוער רבין, מתוך הספר "עוף"


חומרים
300 גרם כבד עוף
3 כבדי עוף
50 גרם מרגרינה
1 בצל ירוק פרוס
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמיר קצוץ
1 כוס קוביות עוף מבושל
1 ביצה
1 כף פיסטוק
מלח ופלפל
500 גרם עלי פילו
אופן ההכנה
  1. חולטים את עלי התרד כ-2 דקות במים רותחים. מסננים.
  2. מטגנים את כבדי העוף בחלק מהמרגרינה, טיגון קל בלבד. מטגנים את פרוסות הבצל הירוק עם השורש, במרגרינה הנותרת.
  3. טוחנים במעבד מזון את התרד עם עשבי התיבול וכבד עוף אחד.
    חותכים את הכבדים הנותרים לקוביות. מערבבים יחד את התרד הטחון עם קוביות העוף, הכבדים, החזה המעושן, הביצה והפיסטוקים. מתבלים במלח ובפלפל.
  4. מניחים עלה פילו על משטח עבודה, ממלאים בחלק מהמלית, מקפלים למלבן, מורחים במעט מרגרינה רכה ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-210 מעלות. מגישים מיד.


חזרה