שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מולארד בתפוזי דם / אלינוער רבין, מתוך הספר "עוף"


חומרים
2 חזות מולארד
3 כפות ליקר תפוזים
1/2 כוס שמנת צמחית
מעט פרג לקישוט
קליפה מגוררת מתפוז דם
אופן ההכנה
  1. מנגבים את חזות המולארד במגבת נייר. מטגנים במחבת חמה, ללא שומן, כשהצד השומני, עם העור, כלפי מטה. מטגנים עד שהעור מקבל גוון חום כהה ורוב השומן נמס, לפחות 10 דקות. הופכים ומטגנים כדקה נוספת. מנגבים מהשומן ופורסים דק. שומרים חם.
  2. מביאים את המיץ לרתיחה, מנמיכים מעט את האש ומצמצמים בערך ל-1/2 כוס. מוסיפים ליקר, שמנת, מלח ופלפל, מבשלים כמה דקות, עד שמתחיל להסמיך ומסירים מהאש.
  3. מסדרים את פרוסות המולארד על צלחת הגשה, יוצקים מעל את הרוטב. מקשטים בפרג ובקליפה מגוררת.

חזרה