שלח להדפסה  
תבשילים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

צ'ולנט / שגיא קופר

הקישקע הוא גולת הכותרת של החמין האשכנזי. מונח על גבי מצע של בשר, גריסים, שעועית לבנה, תפוחי אדמה ועצמות רגל, במחיצתן של כמה ביצים שחומות להגשה יחד עם הצ'ולנט. כל העניין הזה היה מתבשל לאיטו בסיר אלומיניום על אש נמוכה. שמים הכל בשכבות ומפוזר ככל האפשר. הכלל היחיד הוא קישקע למעלה וביצים לצידה, שיהיה נח להגיע.


חומרים
300 גרם שעועית לבנה - מושרית לילה קודם
200 גרם גריסים (שליש שקית בערך)
6-7 תפוחי אדמה - מקולפים וחצויים
4 בצלים בינוניים - קלופים
600 גרם בשר בקר - כמו לצלי
3-4 עצמות רגל
3 כפות שמן
כפית מלח
פלפל שחור
עלה דפנה או שניים
ביצים לפי מספר הסועדים
3 חבילות קישקע אפשר להניח את הקישקע קפואה, אפשר לחורר פה ושם
אופן ההכנה
  1. בסיר כבד מתאים, מניחים את עצמות הבשר, מעליהן ולצידן הבשר (חתוך לקוביות). מפזרים את השעועית פנימה ומערבבים. רצוי שהעצמות תשארנה בתחתית.
  2. מוסיפים תוך פיזור את יתר המרכיבים, את הקישקע והביצים מניחים בסוף למעלה, כאמור.
  3. מכסים במים כך שיגיעו לפחות לגובה ¾ מהסיר ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את הלהבה למינימום או מכניסים לתנור לחום נמוך מאוד (כ100- מעלות צלזיוס) – מכוסה, למשך הלילה. רצוי לבדוק אם יש צורך להוסיף מים. לא מערבבים.

    יש מי שמוסיפים מעט קפה כדי להשחים את הביצים, קליפות בצל וכל מיני "אביזרים" אחרים. אפשר להחליף את הקישקע בקוגל של קמח, שהוא בעצם מילוי של קישקע בלי הקישקע. מגישים עם מלפפונים חמוצים, לפת כבושה וכרוב חמוץ.


חזרה