Himmel und Erde - שמים וארץ
/ שגיא קופר
תוספת למנה עיקרית, של תפוחי עץ ואדמה
|
חומרים (8 מנות)
|
2.5 כפיות סוכר |
1.5 כפית מלח |
1/2 כפית פלפל גרוס |
2.25 כוסות מים קרים |
1.5 ק"ג תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות של 2.5 ס"מ |
500 גרם תפוחים "לבישול" (הזן הירוק, החמוץ יותר) - מגולענים וחתוכים לרבעים |
250 גרם בייקון או נקניק אווז, לא שמנים במיוחד, חתוכים לקוביות של 1/2 ס"מ בערך |
2 בצלים בינוניים, חתוכים לטבעות דקות |
אופן ההכנה |
- בסיר גדול וכבד, ממיסים ומערבבים את הסוכר, כפית מהמלח, והפלפל השחור במים. מוסיפים את תפוחי האדמה והתפוחים אל הסיר ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה לבינונית, מכסים את הסיר היטב וממשיכים לבשל על רתיחה עדינה עד אשר תפוחי האדמה התרככו (אבל לא מתפרקים).
- במחבת מתאים, מטגנים את הבייקון עד שנהיה קריספי ואז מוציאים, בכף מחוררת, אל מגבת נייר לספיגת השומן.
- מוסיפים את הבצל אל השומן במחבת ומטגנים תוך ערבוב עד שמשחים קלות.
- ממש לפני ההגשה, מוסיפים את שארית המלח וכפית החומץ אל תערובת התפוחים וטועמים לתיבול. מעבירים לקערת הגשה מחוממת.
- מוסיפים את כל תכולת המחבת אל הקערה, מערבבים ומגישים עם הבייקון למעלה.
|
חזרה |