שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף בהדרים / שגיא קופר

במתכון הזה ניתן להשתמש בעוף בינוני מחולק, או בחלקי עוף אהובים. אלה יכולות להיות כנפיים, אם רוצים, שוקיים או ירכיים. אפשר להשתמש גם בקוביות של חזה עוף, אבל בעדיפות אחרונה.


חומרים
1 ק"ג עוף (חלקים)
תבלינים:
5 שיני שום גדולות-מעוכות
2 כפיות אורגנו
2 כפיות טימין
כף כמון טחון
למשרה:
2 כפיות מיץ לימונית
3 כפות מיץ תפוזים
1/2 תפוז פרוס וקצוץ, על קליפתו
1-2 כפות שמן זית טוב ולא מריר
2 כפות יין לבן יבש
תפוח אדמה מקולף ופרוס דק
אופן ההכנה
  1. שוטפים ומיבשים את העוף.
  2. מערבבים את כל התבלינים עם מעט שמן זית ליצירת משחה.
  3. מורחים את חלקי העוף מתחת לעור במשחת התבלינים. את יתרת משחת התבלינים מערבבים עם יתר החומרים להכנת המשרה. אם לא נשארה לכם משחה, זה לא אסון. אם אתם מכינים כנפיים, מערבבים ישר את התבלינים במשרה.
  4. מחממים את הקדרה ונותנים בה מעט שמן זית לטיגון. משחימים את חלקי העוף - צד העור כלפי מטה ומוציאים אותם. מניחים את העוף בקערת המשרה.
  5. מניחים את פרוסות תפוח האדמה על בסיס הקדירה ומעליהן מניחים את חלקי העוף. יוצקים את חומרי המשרה לסיר.
  6. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה קטנה עד שהעוף מוכן, כ-40 דקות. אם יש צורך להוסיף נוזלים בדרך, הוסיפו מעט מיץ תפוזים מהול במים, או יין לא מהול.


חזרה