שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

Vanille-Nusse Wolfzahne- שיני זאב מוניל ואגוזים / שגיא קופר


חומרים
לבצק:
250 גרם חמאה או מרגרינה
2 כפות שמנת חמוצה
1/2 כוס סוכר
4 חלמונים
375 גרם קמח (2/3 2 כוסות)
קמח לרידוד וחמאה או מרגרינה לשימון התבנית
למילוי
4 חלבונים
4 חבילות קטנות של סוכר וניל
אגוזים טחונים או קצוצים
אופן ההכנה
  1. מקציפים את החמאה (או המרגרינה) עם הסוכר והשמנת החמוצה. כאשר הכל חלק, מוסיפים את החלמונים בנפרד, בזה אחר זה.
  2. מוסיפים את הקמח ומערבבים. כאשר מתחיל להיווצר בצק, לשים אותו לישה קצרה בידיים. לישה ארוכה תביא לעוגיות קשות. זה אגב נכון לכל בצק עוגיות כמעט.
  3. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק. חותכים אותו לסרטים ברוחב של שני סנטימטר ובאורך של חמישה ס"מ – ב-ד-יו-ק!
  4. את סרטי הבצק מניחים בתבנית אפיה משומנת קלות, מכסים במגבת מטבח ומניחים במקום קריר ללילה. לא במקרר.
    עם עלות השחר, מקציפים את חלבוני הביצים לקצף קשה. מוסיפים את סוכר הוניל ואת האגוזים אל החלבונים ומקפלים היטב אך בעדינות. אם התערובת הופכת נוזלית, ניתן לעבות אותה בעזרת מעט קמח.
  5. ממלאים שק זילוף בקצף ומזלפים פסים עבים על פיסות הבצק.
  6. אופים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות צלזיוס.



חזרה