שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

Aprikosen Augen - עיני משמש / שגיא קופר


חומרים
200 גרם מרגרינה
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
קורט מלח
גרידת לימון אחד
2 חלמונים
300 גרם קמח - שתי כוסות+כף
ריבת משמשים
אופן ההכנה
  1. מקציפים יחד את הסוכר והחמאה. מוסיפים את המלח, הקמח, גרידת הלימון והחלמונים. ממשיכים לעבד לבצק אחיד וחלק.
  2. מסננים את ריבת המשמש, אם היא לא חלקה.
  3. מרדדים את הבצק לגובה אחיד של חצי סנטימטר לערך.
  4. קורצים מספר שווה של עיגולים מלאים ועיגולים בצורת "דונאט" אמריקאי. אפשר בעזרת כוס ופקק של קולה, או פקק קטן יותר בקוטרו. יש גם מכשיר שמיועד לכך ש"דוחף" את העוגיות החלולות אל התבנית.
  5. אופים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות צלזיוס, עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים, לא יותר. מחכים שהעוגיות תתקררנה מעט ואז מברישים אותן במעט חלבון ביצה, כדי שהריבה לא תיספג בהן.
  6. עושים "סנדויץ' מהעוגיות – עיגולים שלמים למטה, חלולים – למעלה. מזליפים ריבה במרכז כל עיגול ומיד מאבקים באבקת הסוכר. למה מיד? כי אם מחכים הריבה מתיבשת ולא סופגת את הסוכר, ואז המשמש מקבל "קטרקט".


חזרה