שלח להדפסה  
מנות ראשונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חצילים מטוגנים ברוטב לבנה / אירית

זה מתכון מבית אימא שמוצאה בטורקיה, היא הגישה אותו בכל אירוע וחג (כולל חג השבועות) וכולנו ליקקנו את האצבעות.


חומרים (6 מנות)
5 חצילים בינוניים
1 קופסת לבנה (רצוי של "גד")
2 כפות צנוברים
מעט פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום כתושות
1 גביע שמנת חמוצה
1 ביצה
שמן זית
3 כפות צנוברים
אופן ההכנה
  1. קולפים את החצילים ופורסים לעיגולים.
  2. טורפים את הביצה בקערה ומחממים שמבן במחבת. טובלים את פרוסות החצילים בביצה ומטגנים משני הצדדים עד שהחצילים מזהיבים. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
  3. בקערה, מערבבים את הלבנה, השמנת החמוצה, הפטרוזיליה, השום יחד עם כף שמן זית.
  4. מסדרים את פרוסות החצילים בערימה בצלחת הגשה עמוקה מעט. יוצקים מעל את תערובת הגבינות ומקשטים בכמה עלי פטרוזיליה.
  5. קולים את הצנוברים במחבת, על להבה נמוכה, במשך כ-5 דקות ומערבבים תוך כדי, מפזרים על החצילים, מטפטפים כמה טיפות של שמן זית ומגישים.


חזרה