חצילים מטוגנים ברוטב לבנה
/ אירית
זה מתכון מבית אימא שמוצאה בטורקיה, היא הגישה אותו בכל אירוע וחג (כולל חג השבועות) וכולנו ליקקנו את האצבעות.
|
חומרים (6 מנות)
|
5 חצילים בינוניים |
1 קופסת לבנה (רצוי של "גד") |
2 כפות צנוברים |
מעט פטרוזיליה קצוצה |
2 שיני שום כתושות |
1 גביע שמנת חמוצה |
1 ביצה |
שמן זית |
3 כפות צנוברים |
אופן ההכנה |
- קולפים את החצילים ופורסים לעיגולים.
- טורפים את הביצה בקערה ומחממים שמבן במחבת. טובלים את פרוסות החצילים בביצה ומטגנים משני הצדדים עד שהחצילים מזהיבים. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
- בקערה, מערבבים את הלבנה, השמנת החמוצה, הפטרוזיליה, השום יחד עם כף שמן זית.
- מסדרים את פרוסות החצילים בערימה בצלחת הגשה עמוקה מעט. יוצקים מעל את תערובת הגבינות ומקשטים בכמה עלי פטרוזיליה.
- קולים את הצנוברים במחבת, על להבה נמוכה, במשך כ-5 דקות ומערבבים תוך כדי, מפזרים על החצילים, מטפטפים כמה טיפות של שמן זית ומגישים.
|
חזרה |