|
|
|
|
עוגיות חול
/ שגיא קופר
|
חומרים
|
ליום הראשון: |
3 כוסות סוכר |
250 גרם חמאה |
2 ביצים |
5 כוסות קמח |
ליום השני: |
חלבון ביצה, טרוף |
סוכר לציפוי |
קינמון |
חצאי פקאנים קלופים |
אופן ההכנה |
- מקציפים את הסוכר והחמאה. טורפים פנימה את שתי הביצים ומוסיפים את הקמח בהדרגה. נותנים לבצק לנוח לילה במקרר.
- לעת בוקר מרדדים את הבצק דק ככל האפשר על משטח מקומח – ¼ מכמות הבצק בכל פעם (שומרים את היתרה במקרר בזמן שמעבדים).
- חותכים בסכין למעויינים בגודל של 2.5 ס"מ. מניחים את העוגיות על נייר אפיה ומברישים במעט חלבון טרוף. בוזקים מעט סוכר ומניחים פקאן במרכז העוגיה.
- אופים בתנור מחומם מראש ל - 180 מעלות כשמונה עד עשר דקות או עד שהשוליים מזהיבים. נותנים להתקרר כדקה על נייר האפיה ואז מעבירים לקרור על רשת. מאחסנים בצנצנת אטומה.
| חזרה | | |