שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אגוזי פלפל / שגיא קופר

לעוגיות הספציפיות האלה קוראים Pfeffernusse (אגוזי פלפל) והן קשות מאוד רק בשבועות הראשונים אחרי אפייתן. אחר כך הן מתרככות.


חומרים
חומרים יבשים:
4.5 כוסות קמח
2 כפיות קינמון
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מכל אחד: אגוז מוסקט , פלפל אנגלי טחון, ציפורן טחונה
1/4 כפית מכל אחד: מלח ,פלפל,קליפת מוסקט (או אגוז מוסקט אם אין)
חומרים רטובים:
4 ביצים
2.5 כוסות סוכר
1.25 כוסות קליפות הדרים מסוכרות
1.25 כוסות שקדים טחונים לא מולבנים
3 כפות ברנדי
אופן ההכנה
  1. מערבבים יחד את כל החומרים היבשים.מניחים בצד.
  2. בקערה גדולה, טורפים את הביצים (במיקסר במהירות בינונית) עד שהן "פלאפי". בהדרגה מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטרוף ולהקציף עוד כרבע שעה, עד שהתערובת סמיכה וקצפית.
  3. מוסיפים ומערבבים היטב – שליש-שליש – את תערובת הקמח לתערובת הביצים. לשליש האחרון מוסיפים את יתר המרכיבים ללא הברנדי.
  4. מעבדים לבצק אחיד ומוציאים חצי ממנו למשטח מקומח.
  5. מרדדים את המחצית הזו לעלה בצק בעובי של סנטימטר וחצי בערך (אפשר קצת פחות). קורצים עיגולים בקוטר של 2.5 סנטימטר ומניחים על נייר אפיה במרחק של 2.5 ס"מ זה מזה. עושים אותו דבר עם המחצית השניה של הבצק ועם השאריות.
  6. משאירים את העוגיות לנוח לילה מחוץ למקרר. בבוקר הופכים את העוגיות – עכשיו הצד הלח כלפי מעלה – ומטפטפים טיפת ברנדי במרכז כל אחת מהן.
  7. אופים כ - 20 דקות בתנור מחומם מראש ל - 150 מעלות. העוגיות מוכנות כאשר הן אפויות לגמרי. אפשר לדעת על ידי זה ששוברים אותן ובודקים שהן אפויות בפנים. מקררים על רשת ושומרים בכלי אטום.

    העוגיות משביחות עם הזמן. אם רוצים, כמה ימים לפני ההגשה, מכניסים לכלי העוגיות (האטוּם) חתיכת תפוח עץ כדי לרכך אותן. המתכון מתוך ספר עוגיות וממתקים לחג המולד של ברברה מאיירס, 1979.


חזרה