שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק גולש בנוסח פרטי / שגיא קופר

מומלץ להשתמש באלה שהם רכים יותר אבל לא במרטדלות למינהן: כתף, חזה בקר, פסטרמה. אפשר מעט סלאמי חריף אם אוהבים.


חומרים
זנבות נקניקים - במשקל של בערך קילו, אבל אפשר בהחלט פחות
3 תפוחי אדמה יפים - קלופים, וחתוכים לקוביות
עגבניה אחת קלופה וחתוכה
בצל יבש חתוך לקוביות בינוניות
פחית של עגבניות מרוסקות
פפריקה מתוקה - לפחות כף גדושה
2 שיני שום מעוכות קלות
2 עלי דפנה
1/2 כפית פלפל אנגלי
כף קימל
מלח ופלפל , טבסקו וחריפים אחרים לשימוש הסועדים
אופן ההכנה
  1. בסיר גבוה מטגנים את הבצל עד שמשקיף,
  2. חותכים את הנקניקים, מוסיפים אותם לסיר ונותנים להם רגע של טיגון. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים.
  3. מוסיפים מים – עד מחצית הסיר לפחות - ומבשלים על אש קטנה - בינונית, מכוסה, עד שתפוחי האדמה מתרככים. אפשר להוסיף מים אם צריך במהלך הבישול. אם המרק יצא דליל מדי לטעמכם, אפשר לגרר פנימה עוד תפוח אדמה. הרבה תלוי בסוג ובכמות הנקניקים בהם השתמשתם.
  4. מתקנים תיבול ומגישים חם לשולחן בלוית שמנת (מי שאוהב) ומיני חריפים. רק בריאות.




חזרה