מרק גולש בנוסח פרטי
/ שגיא קופר
מומלץ להשתמש באלה שהם רכים יותר אבל לא במרטדלות למינהן: כתף, חזה בקר, פסטרמה. אפשר מעט סלאמי חריף אם אוהבים.
|
חומרים
|
זנבות נקניקים - במשקל של בערך קילו, אבל אפשר בהחלט פחות |
3 תפוחי אדמה יפים - קלופים, וחתוכים לקוביות |
עגבניה אחת קלופה וחתוכה |
בצל יבש חתוך לקוביות בינוניות |
פחית של עגבניות מרוסקות |
פפריקה מתוקה - לפחות כף גדושה |
2 שיני שום מעוכות קלות |
2 עלי דפנה |
1/2 כפית פלפל אנגלי |
כף קימל |
מלח ופלפל , טבסקו וחריפים אחרים לשימוש הסועדים |
אופן ההכנה |
- בסיר גבוה מטגנים את הבצל עד שמשקיף,
- חותכים את הנקניקים, מוסיפים אותם לסיר ונותנים להם רגע של טיגון. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים.
- מוסיפים מים – עד מחצית הסיר לפחות - ומבשלים על אש קטנה - בינונית, מכוסה, עד שתפוחי האדמה מתרככים. אפשר להוסיף מים אם צריך במהלך הבישול. אם המרק יצא דליל מדי לטעמכם, אפשר לגרר פנימה עוד תפוח אדמה. הרבה תלוי בסוג ובכמות הנקניקים בהם השתמשתם.
- מתקנים תיבול ומגישים חם לשולחן בלוית שמנת (מי שאוהב) ומיני חריפים. רק בריאות.
|
חזרה |