שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תפוחים מסוכרים / שגיא קופר


חומרים
1.5 כפות חמאה
1.5 - 3/4 1 כוסות סוכר חום בהיר (דמררה)
6 כפות מים
8-10 תפוחים אדומים יפים
קליפות הדרים מסוכרות (לא חובה)
אופן ההכנה
  1. ממיסים את החמאה בסיר קטן.
  2. מוסיפים את הסוכר והמים ומבשלים תוך ערבוב עד לרתיחה של התערובת. מכסים וממשיכים לבשל ברתיחה עדינה עוד כשלוש דקות, עד שהתערובת נהיית דקה אך דביקה. מורידים מהאש.
  3. תוקעים מקל עץ – רצוי עגול – בכל אחד מהתפוחים ומגלגלים בתערובת ציפוי הסוכר.
  4. מניחים על נייר אפיה להתקרר. מקררים במקרר כשעה עד שעתיים. אפשר לקשט בפירות ההדר לפני הקרור הסופי.


חזרה