שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פשטידת בקלה ותפוחי אדמה / שגיא קופר


חומרים
500 גרם תפוחי אדמה קלופים
130 גרם חמאה
500 גרם פילה בקלה
מלח ופלפל גרוס טרי
2 פרוסות לחם לבן
2 שיני שום
כמה גבעולי פטרוזיליה
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל – 200 מעלות צלזיוס.
  2. חומכים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי חצי ס"מ לערך. חולטים אותן כשתי דקות במי מלח רותחים.
  3. מורחים מחצית מכמות החמאה בכלי אפיה בעל מכסה.
  4. חותכים את הפילה לקוביות של 2.5 ס"מ כל אחת ומפזרים את תפוחי האדמה והפילה בכלי. מתבלים במלח ופלפל ומפזרים את שאר החמאה מלמעלה.
  5. אופים מכוסה במשך 15 דקות. במשך האפייה, פותחים פעם או פעמיים ומרטיבים את הדגים ותפוחי האדמה בחמאה שבכלי.
  6. בינתיים, במעבד מזון, טוחנים את פרוסות הלחם עם השום והפטרוזיליה, בתוספת מעט מלח ופלפל.
  7. בתום האפייה מוציאים את הכלי מהתנור, מפזרים מלמעלה את תערובת פרורי הלחם ואופים עוד במשך 5 דקות (או עד שהקרום זהוב-שחום) ללא המכסה.

    רצוי להשרות קצת את הפילה במי לימון לפני הבישול. זה תמיד מוציא את הטעם ה"דגי".


חזרה