|
|
|
|
פשטידת בקלה ותפוחי אדמה
/ שגיא קופר
|
חומרים
|
500 גרם תפוחי אדמה קלופים |
130 גרם חמאה |
500 גרם פילה בקלה |
מלח ופלפל גרוס טרי |
2 פרוסות לחם לבן |
2 שיני שום |
כמה גבעולי פטרוזיליה |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור ל – 200 מעלות צלזיוס.
- חומכים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי חצי ס"מ לערך. חולטים אותן כשתי דקות במי מלח רותחים.
- מורחים מחצית מכמות החמאה בכלי אפיה בעל מכסה.
- חותכים את הפילה לקוביות של 2.5 ס"מ כל אחת ומפזרים את תפוחי האדמה והפילה בכלי. מתבלים במלח ופלפל ומפזרים את שאר החמאה מלמעלה.
- אופים מכוסה במשך 15 דקות. במשך האפייה, פותחים פעם או פעמיים ומרטיבים את הדגים ותפוחי האדמה בחמאה שבכלי.
- בינתיים, במעבד מזון, טוחנים את פרוסות הלחם עם השום והפטרוזיליה, בתוספת מעט מלח ופלפל.
- בתום האפייה מוציאים את הכלי מהתנור, מפזרים מלמעלה את תערובת פרורי הלחם ואופים עוד במשך 5 דקות (או עד שהקרום זהוב-שחום) ללא המכסה.
רצוי להשרות קצת את הפילה במי לימון לפני הבישול. זה תמיד מוציא את הטעם ה"דגי".
| חזרה | | |