שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פרעצעלס / שגיא קופר


חומרים
1 חבילת שמרית
כוס מים פושרים
1/2 כף סוכר
1/2 כפית מלח
400 גרם קמח
מלח גס / שומשום/ קצח/ כולם
חלבון ביצה טרוף
אופן ההכנה
  1. בקערה, שמים את הקמח, המים, השמרים, הסוכר, והמלח ולשים לבצק אחיד. ממשיכים ללוש במשך עשר דקות נוספות. מחלקים את הבצק לפיסות מרדדים ומעצבים לצורה של בייגעלך - עיגול או שמיניות - הטעם זהה.
  2. מברישים בחלבון ביצה ומפזרים מלח או תוסף אחר.
  3. אופים כ- 12-15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות צלזיוס. מספיק ל- 9 בייגלך בשני שליש הגודל של הקיוסקים. אין בעיה להכפיל כמויות (אפילו על אותה כמות שמרים אם הם טריים). הילדים שלי חתכו ומרחו גבינה בפנים והוסיפו סלט.
  4. והנוסח הקיוסקאי, הקשה יותר: לתת לבצק לתפוח עד הכפלת הנפח אחרי שקרצתם ממנו כדורים קטנים, ואז לתת לו שוב לתפוח אחרי שעיצבתם מכל כדור ביגלה. כדי להגיע לבייגלה קשה כמו בקיוסקים, צריך לזרוק את הבצק המעוצב כבייגלה לסיר מים רותחים עד שהבצק צף, להוציא ורק אז לאפות.


חזרה