שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סח'ינה חגיגית של מראקש ואסווירה / קלודיה רודן, מתוך "ספר הבישול היהודי - מזרח ומערב"

ארוחה מרוקנית זו הכינו לסוף הצום של יום כיפור.


חומרים (10 מנות)
1.25 כוסות (250 גרם) שקדים מולבנים
250 גרם תמרים מגולענים
1 עוף גדול מאוד, או 2 עופות קטנים
600 גרם בשר בקר טחון
2 ביצים
3 כפות פירורי לחם דקים, יבשים; או קמח מצה
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
1 כפית קינמון טחון
מלח ופלפל
1.5 כוסות גרגרי חומוס מושרים שעתיים
10 תפוחי אדמה קלופים
8 ביצים קשות בקליפתן
1/2 כפית זעפרן טחון
4 כפות שמן בוטנים או שמן צמחי אחר
אופן ההכנה
  1. להכנת המלית לעוף: שמים את השקדים והתמרים במעבד מזון, עם 3 כפות מים, וטוחנים לעיסה. ממלאים את העוף בתערובת ותופרים את הפתחים, או מחזקים בקיסמים.
  2. להכנת כיכר הבשר: שמים את הבשר הטחון בקערה, עם הביצים, פירורי הלחם או קמח המצה, אגוז המוסקט, הקינמון, מלח ופלפל, ולשים בידיים לעיסה אחידה. מעצבים לכיכר, עוטפים בבד חיתול וקושרים את הקצוות, או עוטפים ברדיד אלומיניום משומן כדי שהבשר לא יידבק אליו.
  3. מסננים את החומוס ושמים בסיר גדול מאוד, יחד עם תפוחי האדמה. מניחים את העוף והביצים על תפוחי האדמה והחומוס ועליהם מניחים את כיכר הבשר. מוסיפים מים כך שהחומרים היבשים יכוסו כליל ומתבלים במלח, פלפל, זעפרן ושמן. מכסים ומבשלים על אש נמוכה שעתיים, או משאירים כל הלילה בתנור מחומם לחום שבת.


חזרה