שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת שזיפים - צווצ'קנקוכן / קלודיה רודן, מתוך "ספר הבישול היהודי - מזרח ומערב"

את העוגה הגרמנית הפופולרית הזו מכינים מסורתית משזיפי "צווצ'קן" השחורים והמתוקים. אופים אותה בתבניות מרובעות גדולות, וחותכים לריבועים להגשה. ניסיתי להכין אותה ממיני שזיפים אחרים, וגם אז היא טובה מאוד. מובן שאיכות הפרי וטעמו משפיעים על העוגה. היא קלה מאוד להכנה, ומאופיינת בטעם רענן ובבסיס פריך נפלא. נסו אותה - כולנו אוהבים אותה.


חומרים
2/3 כוס סוכר
1.25 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל עם 1/2 כפית אבקת אפייה)
75 גרם חמאה או מרגרינה, קרות
1 ביצה קטנה, טרופה קלות
1 כף ברנדי
750 גרם שזיפים מגולענים וחצויים
אבקת סוכר
אופן ההכנה
  1. מערבבים מחצית מהסוכר עם הקמח. חותכים את החמאה הקרה לקוביות ומשפשפים אל תוך תערובת הקמח והסוכר. בוחשים פנימה את הביצה (אם הביצה גדולה, זורקים חצי מהחלבון) והברנדי ומעבדים בכפות הידיים - מעבדים במהירות, רק עד להיווצרות בצק. אם הבצק דביק מדי, מוספים קמח. לוקחים גושים מהבצק ומהדקים לתחתיתה של תבנית אפייה או תבנית פאי בקוטר 25 ס"מ.
  2. עורכים את הפירות בצפיפות על הבצק, כשצידם החתוך כלפי מעלה, וזורים עליהם את יתרת הסוכר.
  3. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלזיוס) ואופים 50 דקות, או עד שהבצק יזהיב והשזיפים יתרככו מאוד.

    הסוכר גורם לשזיפים להגיר את מיציהם, הנוזלים אל הבצק וגורמים לו לתפוח בין השזיפים - כך מתקבלת עוגה שבה השזיפים משובצים בבצק הקליל. מגישים חם או קר, וזורים מעל אבקת סוכר.

    גיוונים:

    ניתן להחליף את השזיפים במישמשים. לפעמים מצפים את הפירות בשכבת פירורים: מערבבים חצי כוס קמח עם 4 כפות סוכר דק ומשפשפים פנימה 50 גרם חמאה, לתערובת פירורית. אישית, אני מעדיפה את העוגה בלי ציפוי הפירורים.
חזרה