|
|
|
|
פשטידת תרד בשכבות
/ קובי בר, מתוך הספר "פשטידל"
1020 קלוריות
|
חומרים
|
4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לרבעים |
1 ביצה טרופה |
1 כף קמח תופח |
2 כפות בצל ירוק קצוץ דק |
1 כף מיוקל |
1/2 כפית חרדל |
1/4 כפית פלפל שחור |
מלח לפי הטעם |
1 חבילה תרד מוקפא, מופשר (400 גרם) |
5 כפות חלב דל שומן |
3 כפות שמיר קצוץ |
1 שן שום מעוכה |
1/4 כפית פלפל שחור |
מלח |
1 ביצה |
תבנית זכוכית חסינת חום בגודל 30*20 ס"מ |
מרגרינה לשימון התבנית |
אופן ההכנה |
- מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים, מסננים ומועכים למחית
- מוסיפים למחית תפוחי האדמה את הביצה, הקמח, הבצל הירוק, המיוקל, החרדל, הפלפל השחור והמלח, ומערבבים לתערובת אחידה. שוטחים את התערובת בשכבה אחידה בתבנית משומנת ומניחים ל-10 דקות.
- בינתיים מכינים את השכבה השנייה: מבשלים את התרד עם החלב, השמיר, השום, מלח ופלפל, כ-5 דקות, תוך בחישה. מסירים מהאש.
- טורפים את הביצה בקערית, מוסיפים לתערובת התרד ובוחשים היטב. יוצקים את התרד על שכבת תפוחי האדמה ואופים כ-40 דקות בחום בינוני.
| חזרה | | |