שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פשטידת תרד בשכבות / קובי בר, מתוך הספר "פשטידל"

1020 קלוריות


חומרים
4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לרבעים
1 ביצה טרופה
1 כף קמח תופח
2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
1 כף מיוקל
1/2 כפית חרדל
1/4 כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
1 חבילה תרד מוקפא, מופשר (400 גרם)
5 כפות חלב דל שומן
3 כפות שמיר קצוץ
1 שן שום מעוכה
1/4 כפית פלפל שחור
מלח
1 ביצה
תבנית זכוכית חסינת חום בגודל 30*20 ס"מ
מרגרינה לשימון התבנית
אופן ההכנה
  1. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים, מסננים ומועכים למחית
  2. מוסיפים למחית תפוחי האדמה את הביצה, הקמח, הבצל הירוק, המיוקל, החרדל, הפלפל השחור והמלח, ומערבבים לתערובת אחידה. שוטחים את התערובת בשכבה אחידה בתבנית משומנת ומניחים ל-10 דקות.
  3. בינתיים מכינים את השכבה השנייה: מבשלים את התרד עם החלב, השמיר, השום, מלח ופלפל, כ-5 דקות, תוך בחישה. מסירים מהאש.
  4. טורפים את הביצה בקערית, מוסיפים לתערובת התרד ובוחשים היטב. יוצקים את התרד על שכבת תפוחי האדמה ואופים כ-40 דקות בחום בינוני.

חזרה