|
|
|
|
עוף בקארי ובפירות
/ אלונה שרת ועדי למפרט, מתוך הספר "חפוז"
|
חומרים
|
1 כף מרגרינה |
1 כף שמן |
4 שוקי עוף |
מלח ופלפל |
20 גרם מרגרינה (פרווה) |
1 כף קמח |
1/2 מכל שמנת צמחית |
1/2 כוס מים |
אגוז מוסקט |
2 כפות דובדבנים חמוצים מצנצנת |
1 כפית אבקת קארי |
1 כף קוקוס |
2 כפות יין לבן יבש |
1 בננה פרוסה |
1 תפוח עץ פרוס לפרוסות קטנות |
מנגו פרוס |
אופן ההכנה |
- מחממים את המרגרינה והשמן במחבת.
- בוזקים מלח ופלפל על שוקי העוף ומטגנים אותם מכל צדיהם. שמים על צלחת.
- ממיסים את השמנת והמים וממשיכים לבחוש עד שנוצר רוטב סמיך וחלק, מקטינים את הלהבה ומתבלים במלח, בפלפל ובאגוז מוסקט. מוסיפים גם את הקארי, הקוקוס, הדובדבנים והיין.
- מוסיפים את שוקי העוף ואת הפירות לרוטב, מרתיחים הכל ומבשלים כעשר דקות.
| חזרה | | |