שלח להדפסה  
ממולאים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ארטישוק ממולא בבשר ובצנוברים / נוואל אבו גוש מתוך הספר "בישול ערבי ארץ ישראלי"

את הארטישוק אפשר למצוא בשווקים מדצמבר ועד מאי. אפשר אמנם לשמרו בהקפאה, אבל כדאי לנצל חודשים אלו ולהכין ממנו, כשהוא טרי, מיני מטעמים. מבין הממולאים, אין ספק שזה חגיגי מכולם, הן משום שהוא נדיר והן בשל הרמוניית הטעמים. מנה זו יש להגיש חמה, בתוספת אורז מבושל ותו לא


חומרים
10 ארטישוקים יפים וגדולים
500 גרם בשר כבש או עגל טחון
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
1/4 כפית בהאר (תערובת תבלינים המצויה בשווקים ובחנויות התבלינים)
קורט קינמון
1/4 כוס צנוברים מטוגנים
1 כף שמן תירס
1 כוס מרק בשר מסונן (ראו מתכון מימין)
אופן ההכנה
  1. מאדים בשמן את הבשר עם הבצל כ 10 דקות.
  2. מוסיפים לתערובת את המלח, התבלינים והצנוברים המטוגנים ומניחים בצד.
  3. מתקינים את הארטישוק למילוי: תחילה מורידים בסכין את העלים הגסים, החיצוניים, אחר כך חתוכים את הקצוות החדים של העלים הפנימיים ומסירים גם את החלק השעיר הצמוד לליבה. נשארת ליבה, שסביבה כמה עלים פנימיים, רכים ולא יבשים, של הארטישוק, זה החלל למילוי.
  4. ממלאים את החלל הזה בתערובת הבשר והצנוברים. מסדרים בצפיפות בסיר הבישול כשתחתית הארטישוק למטה.
  5. שופכים מעל את מרק הבשר. מרתיחים ומנמיכים להבה.
  6. מבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה.

    אופציה: אפשר לסדר בתבנית, לשפוך מעל את מרק הבשר ולאפות בחום של 180 מעלות צלסיוס כ 30 דקות.




חזרה