שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חזה עוף בענבים / שגיא קופר


חומרים
4 חצאי חזה עוף פתוחים, אבל לא "משוטחים" כמו לשניצל
חמאה לטיגון
כוס שמנת מתוקה או שמנת צימחית
1/3 כוס ריבת תפוזים מרים
קורט אגוז מוסקט מגורר
קמצוץ זעפרן
קורט פלפל לבן גרוס
חופן טוב של ענבים חצויים ומגולענים
אופן ההכנה
  1. מחממים חמאה במחבת עמוק ומטגנים בה את נתחי העוף עד שמשחימים קלות, אבל לא מתיבשים. מוציאים את העוף ומניחים במקום חמים.
  2. מוסיפים תחילה את השמנת ואז, תוך ערבוב קל, את יתר המרכיבים מלבד הענבים. מצמצמים את הרוטב לכדי שני שליש, בלי להגיע לרתיחה של השמנת, ואז מוסיפים את נתחי העוף ואת הענבים. נותנים להתבשל עוד דקותיים על להבה בינונית, ומגישים חם, עם הרוטב יצוק מעל.


חזרה