שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ג'לי בומבה / שגיא קופר

אפשר להכין בצוות - עם מישהו שיקרר את הכוסות עם השוקולד בזמן שאתם ממלאים את הבאות. כל חטיף יוצא די גדול, בנפח של כ - 50 מ"ל. 10-15 חטיפים, תלוי בגודל.


חומרים
חבילת ג'לי בטעם לימון, תות או אננס
100 גרם שוקולד מריר
20 גרם חמאה
מי קרח
ציוד:
כוסות חד פעמיות
תבנית טוסטר אובן
מספריים
אופן ההכנה
  1. ממלאים התבנית, לא עד סופה, במי קרח ומוסיפים כמה קוביות קרח.
  2. מכינים את הג'לי לפי ההוראות על השקית.
  3. ממיסים את השוקולד עם החמאה ושתי כפות מים כארבעים שניות, מכוסה, במיקרו. מערבבים לתערובת חלקה.
  4. שופכים מעט שוקולד – עד שתי כפות – לכוס חד פעמית ומסובבים אותה באלכסון כלפי מטה כך ששוקולד ניגר ומצפה את דפנות הכוס, עד לגובה של שלושה סנטימטר. אם צריך, מוסיפים שוקולד. ברגע שאחיד, מכניסים לתבנית וממשיכים לסובב עד שהשוקולד קשה ויציב. עושים אותו דבר עם הכוסות האחרות אבל משאירים שליש מכמות השוקולד לפחות בקערה.
  5. יוצקים לכל כוס ג'לי קצת מתחת לגובה קו השוקולד, וטופחים מעט כדי שירד למטה. לאחר שכל הכוסות עברו את הטיפול הזה, יוצקים שוקולד מעל הג'לי שבכל כוס ו"חותמים" אותה. אם חסר – מכינים עוד שוקולד. אם התקשה – אפשר להמיס שוב בעדינות. 
  6. מכניסים לפריזר. מוציאים מהפריזר לפני ההגשה ועם המספריים חותכים את היקף הכוס בכמה מקומות. מושכים את הרצועות שנוצרות ומחלצים בעדינות את הקרמבו. אפשר להגדיל ולעשות ולצקת פודינג מעל לג'לי ואז לחתום בשוקולד. זה שוס אמיתי, ראו הוזהרתם.




חזרה