שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תפוחים במרציפן ותערובת פירות / שגיא קופר

אפשר להכין מראש לבישול במיקרו.


חומרים (6 מנות)
3 תפוחי עץ לבישול, בינוניים, חתוכים באמצע ומגולענים
110 גרם מרציפן בהיר, שבור לפיסות קטנות
10 כפות תערובת של כמויות שוות של: קליפות הדרים מסוכרות, תפוח אדום אחד, כמה סוגים של צימוקים, הכל חתוך קטן ככל האפשר
גרידה ומיץ של לימון קטן
כמה טיפות של ביטר: קמפרי או אנגוסטרה
אופן ההכנה
  1. מערבבים את המרציפן המפורר, את תערובת הפירות ואת הגרידה.
  2. מניחים את חצאי התפוחים בתבנית בקוטר 20 ס"מ, עמידה במיקרו. ממלאים, בלי לדחוס, כל חצי תפוח בתערובת הפירות ושופכים מעל את מיץ הלימון. מכסים בניילון נצמד, מחוררים בכמה מקומות ומבשלים במיקרו, בחום גבוה כ-4.5 דקות.
  3. מוציאים, מסירים את הניילון, מעמידים במשך חמש דקות. מטפטפים כמה טיפות ביטר מעל ומגישים (לא חובה, עניין המרירות. זה רק למי שאוהב). אפשר להגיש גם עם קרם פרש קר, או קצפת.


חזרה