|
|
|
|
מרק זנב שור
/ שגיא קופר
|
חומרים
|
1 ק"ג זנב שור מחולק |
בצל בינוני, פרוס |
2 כפות שמן לטיגון |
2 ליטר מים |
כפית מלח |
כמה גרגירי פלפל שחור |
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה |
2 גזרים חתוכים לקוביות |
3 מקלות סלרי קצוצים גס |
עלה דפנה |
2 עגבניות חתוכות, ללא גרעינים וקליפה |
כפית טימין |
כף קמח רגיל |
כף חמאה או מרגרינה |
אופן ההכנה |
- מחממים שמן בסיר גדול ומשחימים את חלקי הזנב עם הבצל.
- מוסיפים המים, המלח והפלפלים ומבשלים ברתיחה עדינה כשעתיים. מכסים, וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כשלוש שעות.
- מוסיפים את הירקות ויתר התבלינים ומבשלים עוד כחצי שעה, עד שהירקות מתרככים.
- מסננים את המרק ומקררים כשעה במקרר.
- בינתיים מכניסים את חלקי הבשר האכילים והירקות לבלנדר או למעבד מזון ומעבדים למחית.
- מוציאים את המרק מהקרור ומורידים את שכבת השומן שהצטברה למעלה. מחממים שוב את המרק.
- בסיר יבש – ופה צריך לעבוד בזריזות – משחימים את הקמח ומוסיפים לו את החמאה. מערבבים. לאט ובסבלנות מוסיפים את המרק והירקות ומערבבים לתערובת הקמח (שלא יהיו גושים). מתקנים תיבול. את היין מוסיפים ממש לפני ההגשה.
| חזרה | | |