|
|
|
|
עוף בגריל
/ שגיא קופר
|
חומרים
|
עוף שלם רצוי טרי, וחשוב: בטמפרטורת החדר |
2 כפות פפריקה מתוקה |
שום כתוש לפי הטעם |
עוד מלח אם אוהבים |
מרגרינה למריחת העוף. בערך 50 גרם. אפשר גם חמאה או שמן זית (הטעם ישתנה כמובן) |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- ממיסים את המרגרינה ומוסיפים אליה את התבלינים, מורחים את העוף בתערובת שנוצרה.
- מניחים על רשת בתנור, מתחת מניחים תבנית עם פרוסות של תפוחי אדמה או פסטה מבושלת מעט יותר מהרגיל (לא חובה כמובן). צולים בתנור – חזה העוף כלפי מטה – סך הכל כשעה. אחרי 45 דקות הופכים, מרטיבים ברוטב וצולים עוד 15 דקות. אם רוצים עור פריך אפשר לקרב את העוף לגוף החימום העליון של התנור.
| חזרה | | |