שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפה פסטה ברוטב עגבניות ופרמזן / אן


חומרים (6 מנות)
1 חבילה (500 גרם) פסטה (בצורת צינורות, קונכיות, שבלולים, או פרפרים)
2 קופסאות קטנות רסק עגבניות
1 כוס מים רותחים
5 כפות קטשופ (לא חובה)
2 כפות שמן זית
2 ביצים
2 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
מלח
כפית שטוחה אבקת מרק עוף
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
2 כפיות גדושות שום כתוש
כפית אורגנו יבש
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
  3. מכינים את רוטב העגבניות: בסיר קטן שמים את הרסק, המים הרותחים ואבקת המרק. מביאים לרתיחה, טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
  4. יוצקים את הרוטה לקערת הפסטה, מוסיפים את קוביות העגבניות ומערבבים. מוסיפים את הביצים, הפרמזן, שמן הזית, השום והאורגנו ומערבבים.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית אפיה משומנת ואופים במשך 30 דקות. המאפה מוכן כאשר הוא נקרש מלמעלה, וכל הבית מדיף ריח של פיצה! אם המאפה נשאר נוזלי, תחזירו לעוד 10 דקות בתנור.
  6. אפשר לשדרג טיפה את המאפה (למרות שהוא טעים מאוד כמו שהוא) ע"י הוספת אחד מהמרכיבים הבאים: 3 כפות עגבניות מיובשות קצוצות, 5 כפות בזיליקום טרי קצוץ, 5 כפות זיתים שחורים בטבעות.

חזרה