שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט פסטה קר עם נתחי חזה עוף / מורן

המתכון אולי נראה קצת ארוך ומסובך, אבל הוא בעצם די פשוט. זו מנה קרה שנולדה במטבח שלי ביום חם מאוד. אפשר להחליף את אגוזי המלך בצנוברים.


חומרים (2 מנות)
1/2 חבילה (250 גרם) פסטה מסולסלת
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
10 עגבניות שרי חצויות
200 גרם פרחי ברוקולי טריים (אפשר גם מופשרים)
צרור תבלינים טריים (עירית / בזיליקום / נענע)
2 שיני שום פרוסות דק
2 נתחי חזה עוף חתוכים לרצועות דקות ומושרים במיץ לימון למשך 1/2 שעה
מיץ מלימון אחד
שמן זית
אופציה:
3-4 פרוסות חצילים קלוייות, או מטוגנות
אופן ההכנה
  1. מבשלים את הפסטה במים רותחים עם כף שמן זית, מסננים, שוטפים במים קרים ויוצקים מעל 2 כפות שמן זית. מעבירים למקרר.
  2. במקביל מבשלים את פרחי הברוקולי במים רותחים ומלח במשך 10 דקות - שלא יתרככו לגמרי.
  3. במחבת טפלון, מטגנים את אגוזי המלך (ללא שמן - הם מפרישים שומן משלהם) עד שהם מתחילים להשחים. מוסיפים את עגבניות השרי ואת פרוסות השום.
  4. מוסיפים למחבת את צרור עשבי התיבול (כל המרבה הרי זה משובח) כף שמן זית ואת פרחי הברוקולי שבישלנו מבעוד מועד. מוסיפים כף מיץ לימון, מלח ופלפל שחור גרוס. נותנים למחבת לרחוש ולרתוח, ולאחר 5 דקות מסירים מהאש ומניחים להתקרר.
    בשלב הזה אפשר גם להוסיף את החצילים.
  5. באותה המחבת עם הציפוי שנוצר עליה מהטיגון הקודם מחממים עוד קצת שמן זית, ומטגנים את נתחי העוף בלימון, עם עוד קצת פלפל שחור.
  6. מוסיפים את נתחי העוף לתערובת הירקות, מצננים מערבבים עם הפסטה שבמקרר, ושולחים למקרר לעוד שעה, לאיחוד טעמים.


חזרה