|
|
|
|
טראפלס שוקולד שמיימיים
/ יונית
|
חומרים
|
4 חבילות שוקולד מריר (100 גרם) |
1 חבילת שמנת מתוקה עמידה להקצפה |
2-3 כפיות ליקר או וודקה (אפשר יותר) |
קקאו |
אופן ההכנה |
- שוברים את השוקולד לקוביות בקערה עמידה לחום
- חממים את השמנת כמעט עד רתיחה, שניות לפני שהיא רותחת מוזגים אותה מעל לשוקולד.
- מערבבים טוב טוב עד שמתקבלת תערובת אחידה ומוסיפים את הליקר/וודקה
- שמים למקרר למס' שעות טובות (לפחות שעתיים, אפשר גם במקפיא)
- שמים קקאו בקערה שטוחה, עם 2 כפיות מוציאים כל פעם "עיגול" (יותר כמו חללית מהחלל החיצון...) של שוקולד, מסובבים אותו בקקאו, ומניחים על צלחת בצד.
- את כל החתיכות המוכנות מכניסים למקרר, ומוציאים לפני ההגשה !
- הערות: אם הטראפלס יוצאים ממש "כבדים" (כאילו נכנסה אינפוזיה של שוקולד לוריד), אז בפעם הבאה שימו יותר ליקר.
- ככל ששמים יותר ליקר, התערובת "נמסה" מחוץ למקרר יותר מהר, אז לא להגזים, הא?
| חזרה | | |