שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

רוטב נפוליטנה / קרלו לאי, מתוך הספר "פסטה כל אחד יכול"

החומרים יספיקו לכ-3 ליטרים של רוטב. הטיפ של קרלו: כדי לוודא שהרוטב מוכן, נסו את השיטה הבדוקה שלי: שופכים כמה כפות של רוטב לצלחת ומטים אותה מעט כדי לראות אם מים נפרדים מהרוטב. אם אתם מבחינים במים, הרוטב עדיין אינו מוכן.


חומרים
3 ק"ג עגבניות קלופות משומרות (כ-3.5 קופסאות של 800 גרם)
1 בצל גדול
1 גזר גדול
1 כוס שמן זית
50 עלי בזיליקום (בערך 100 גרם)
1 כף מלח
1/2 כף סוכר
פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
  1. שופכים את העגבניות, עם הנוזלים, למעבד המזון ומערבבים עד להיווצרות תערובת חלקה.
  2. קוצצים את הבצל ואת הגזר ופורסים את הבזיליקום לרצועות דקות
  3. מחממים את שמן הזית בסיר כבד גדול מעל להבה קטנה (חשוב מאוד לבשל את הרוטב על אש קטנה מכיוון שרוטב עגבניות נוטה להישרף בקלות). מטגנים קלות את הבצל ואת הגזר כ-5 דקות.
  4. מוסיפים את העגבניות ומבשלים על אש קטנה במשך 90 דקות. מערבבים לעתים תכופות בכף עץ.
  5. כשהרוטב מוכן מתבלים במלח, סוכר ופלפל. 
  6. מוסיפים את הבזיליקום.


חזרה