שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אורות רמזור / ד"ר פני סטאנווי, מתוך הספר "אוכל טוב לילדים"

הפלפלים הממולאים הצבעוניים האלה מפתים מאוד. פלפלים אדומים, צהובים וירוקים ניתנים לקנייה בכל החנויות וכך גם פלפלים כתומים. פולנטה (קמח תירס) יש בסופרמרקטים ובחנויות מזון בריאות. קיימת גם פולנטה אינסטנט.

נקודות בונוס

פולנטה מספקת פחמימות מורכבות ואלה מכלכלות את הילד במשך זמן ארוך.

היא גם אידיאלית לילדים ומבוגרים בעלי רגישות לגלוטן שנמצא בחיטה ובגרעיני תבואה אחרים כמו שעורה, שיפון ושיבולת שועל.

מתאים לפני גיל שנה?

מוותרים על המלח.

6-4 חודשים: נותנים מעט פולנטה מבושלת. לילדים שמסוגלים להתמודד עם יותר מאשר טעם אחד בכל פעם, נותנים גם מעט כרובית או ברוקולי.

12-6 חודשים: טוחנים במידת הצורך את המזון עם מעט חלב או מים. כשהתינוק יכול ללעוס, חותכים את המזון לחתיכות קטנות, ומרככים אותו באמצעות הרטבתו למשך דקות אחדות במעט חלב או מים.


חומרים
250 גרם פולנטה (קמח תירס)
750 מ"ל ציר ירקות או מים
6 פלפלים (אדומים,צהובים,וכתומים)
250 גרם גבינת מוצרלה פרוסה לפרוסות דקות
250 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת לבזיקה (אם רוצים)
אופן ההכנה
  1. כדי להכין את הפולנטה שמים את הציר או את המים בתוך סיר גדול, מוסיפים קורט מלח (לפי הצורך) ומביאים לרתיחה. מכניסים פנימה את הפולנטה תוך ערבוב תמידי בתרווד. כדי לשמור על מרקמה החלק של העיסה, מוסיפים מעט פלפל שחור. מבשלים במשך 25-30 דקות בחום נמוך, תוך בחישה תכופה, כדי למנוע את הידבקותה או עד שהפולנטה כמעט סמיכה מכדי שיהיה אפשר לבחוש אותה.
  2. חוצים את הפלפלים ומסלקים את הליבה ואת הגרעינים. מניחים בתבנית אפייה משומנת וממלאים כל חצי פלפל בפולנטה, כדאי להניח את חצאי הפלפלים צפופים וסמוכים כדי למנוע את גלישתה של הפולנטה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלסיוס, בתנור גז דרגה 4, במשך 45 דקות.
  3. מניחים את פרוסות המוצרלה על גבי מלית הפולנטה האפויה, וחותכים את השוליים אם יש צורך בכך. בוזקים פרמזן (לפי הטעם). אופים במשך 5 דקות או עד שהמוצרלה כמעט מותכת.

    צורת הגשה יפה היא סידור הפלפלים בשלושת הצבעים על כל צלחת בתוספת כרובית מאודה, ברוקולי או תרד ולחם פריך מקמח מלא.


חזרה