שלח להדפסה  
צמחוני

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות המבורגר צמחוניות / ד"ר פני סטאנווי, מתוך הספר "אוכל טוב לילדים"

בטטה מעניקה להמבורגרים הצמחוניים האלה צבע כתום נחמד, והתערובת הטעימה מאוד של ירקות, שעועית ועשבי תיבול, עושה את הקציצות האלה מוצלחות הרבה יותר מאשר המבורגרים מטופו. בחרו בשעועית כליה אדומה, והיא תיתן גוון חם ועמוק עוד יותר. סלרי ורוטב סויה מוסיפים טעם פיקנטי שכולם ייהנו ממנו. אם אתם מכינים את הקציצות עבור ילדים שגילם מעל 5 שנים, תוכלו להדגיש את המרקם על ידי הוספת כף אחת של גרעיני חמניות וכף אחת של שומשום.

נקודות בונוס

שעועית מספקת חלבונים (לגדילה ולשיפור) כמו גם ויטמין B (לשחרור אנרגיה ולבריאות מערכת העצבים) וויטמין E (לתאי גוף בריאים).

מתאים לפני גיל שנה?

עדיף לבשל שעועית יבשה ולא להשתמש בשעועית משומרת. אין לכלול את רוטב הסויה ויש ולוודא שרסק העגבניות הוא ללא מלח. אין להשתמש בקטשופ קנוי או במלפפונים כבושים.

4-6 חודשים: לא מתאים. נותנים מעט מהבטטה המבושלת, הגזר או הגזר הלבן, כשהם מעוכים עם מעט חלב או עם מי הבישול כחלופה.

6-9 חודשים: מועכים קצת מקציצת הירקות עם מעט חלב או מים.

9-12 חודשים: חותכים את הקציצה לחתיכות קטנות.


חומרים
375 גרם שעועית ירוקה עדינה, שעועית לבנה או שעועית אדומה, מבושלת או משומרת
375 גרם בטטות כתומות, גזר או גזר לבן חתוכים
2 כפות שמן זית
1 בצל אדום או חום,קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 גבעול סלרי חתוך לקוביות קטנות
1 כף קמח רגיל
1 כף רסק עגבניות
2 כפות רוטב סויה (אם רוצים)
1 כף עלי כוסברה טריים קצוצים (אם רוצים)
להגשה:
4 לחמניות עגולות, פיתות או לחמניות להמבורגרים
4 כפיות מיונז
4 קטשופ (רצוי תוצרת בית)
חופן עלי חסה
אופן ההכנה
  1. מסננים היטב את השעועית ומייבשים אותה על גבי מגבת נייר. מעבירים לקערה ומועכים היטב. מבשלים את הבטטה ואת הגזר או הגזר הלבן במים רותחים במשך 20-25 דקות עד שהם רכים מאוד ואז מסננים ומועכים.
  2. מחממים כף אחת שמן במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל, את השום ואת הסלרי ומבשלים במשך 5 דקות. בוחשים מדי פעם. מוסיפים את הבטטה המעוכה או הגזר או הגזר הלבן, ומבשלים בחום נמוך תוך בחישה במשך 5 דקות נוספות. מעבירים לתוך קערה גדולה ומוסיפים את השעועית, את הקמח, את רסק העגבניות, את רוטב הסויה ואת הכוסברה (אם משתמשים בה).
  3. בידיים מקומחות לשים את התערובת ומעצבים 8 קציצות קטנות או ארבע קציצות גדולות שטוחות. מחממים את שארית השמן במחבת.
  4. מטגנים את הקציצות בשתי קבוצות, אם יש צורך בכך. מטגנים במשך 4 דקות, הופכים ומטגנים את הצד השני במשך 3 דקות נוספות.
  5. בינתיים חוצים לחמנייה עגולה, או פיתה, או לחמנייה להמבורגר, בלי לפרק אותה לשני חלקים נפרדים. מורחים מיונז על צד אחד, ועל הצד האחר קטשופ עגבניות. שמים על הבסיס עלי חסה אחדים, חתוכים למידה המתאימה, ומניחים עליהם קציצה. מכסים בחלק השני.

    יש המגישים רק את הקציצות, או בתוספת עגבניה או סלט מלפפונים. ייתכן שילדים גדולים יותר ירצו להוסיף מלפפונים כבושים לכריכי הקציצות שלהם.
חזרה