שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

הר מקרוני / ד"ר פני סטאנווי, מתוך הספר "אוכל טוב לילדים"

הכנת "הר מקרוני" על ידי הקפת תלולית של בשר טחון במקרוני חלול חתוך, או בטאלייטלה (אטריות רחבות ושטוחות), היא דרך הגשת מאכלים מוכרים ומזינים בצורה חדשה שתפתה את הילדים. מקרוני אהובים מאוד על ילדים צעירים והם סופגים היטב את טעמי הבשר והפטריות שמתחתם.

נקודות בונוס:

- מנה זו מספקת כמות מאוזנת של חומרים מזינים בצורה מושכת ויוצאת דופן.

- פסטה היא טובה לילדים פעילים, כי הודות לפחמימות המורכבות יש לגוף מקור אנרגיה לזמן ממושך, ורמת הסוכר בדם מיוצבת.

מתאים לפני גיל שנה?

4-6 חודשים: לא מתאים. כחלופה נותנים קצת גזר מבושל, מעוך ומעורבב עם מעט חלב.

תינוקות בוגרים יותר: מרסקים עם מעט מים. חותכים לחתיכות קטנות כשהתינוק כבר מסוגל ללעוס. אין להגיש בתוספת קטשופ אלא אם כן הקטשופ הוא תוצרת בית.


חומרים
1 כף שמן חמניות או שמן קנולה,שמן זית (ועוד קצת עבור הפסטה)
1 בצל קצוץ
1 גבעול סלרי קצוץ דק
375 גרם בשר בקר רזה טחון
2 כפיות רסק עגבניות
1 כף עשבי תיבול טריים קצוצים, או כפית אחת של עשבי תיבול מיובשים
קורט אגוז מוסקט טחון
150 מ"ל (בקירוב) ציר ירקות ביתי, או מים
375 גרם פטריות קצוצות
250 גרם בוקאטיני (גרסה מוארכת של מקרוני) או טאלייטלה - אטריות רחבות ארוכות ושטוחות
פלפל שחור
אופן ההכנה
  1. מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל ואת הסלרי ומבשלים בחום נמוך במשך 10 דקות בערך, עד שהם מתרככים, מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים תוך בחישה עד שהבשר משנה מעט את צבעו. מערבבים פנימה את רסק העגבניות, את עשבי התיבול, את אגוז המוסקט, את מרק הירקות ומעט פלפל שחור. מכסים ומבשלים בחום נמוך במשך 20-25 דקות; בוחשים מדי פעם, תוך הוספת ציר ירקות או מים במשך הבישול, אם התערובת יבשה מדי. מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומבשלים 5 דקות נוספות או עד שהן מתרככות.
  2. בינתיים מבשלים את הפסטה בסיר גדול של מים רותחים עם מעט שמן כדי למנוע הידבקות. מבשלים את הטאלייטלה עד שהם אל-דנטה, נגיסים, לא רכים מדי. את המקרוני יש לבשל עד שהם רכים (כדי שיהיו גמישים יותר וקלים לעיצוב). מסננים היטב את הפסטה המבושלת.
  3. אם אתם משתמשים במקרוני, מניחים ערימת בשר על כל צלחת, ומעצבים אותה בצורת תלולית חלקה ככל האפשר. עכשיו כורכים אטריית מקרוני סביב לבסיסה של התלולית. כדי לקבע אותה במקום, עושים חתכים במרווחים של 1 ס"מ בצדה החיצוני של האטרייה, כמעט לרוחב כל הקנה, אבל אין להפריד את הקטעים. ממשיכים לכרוך את המקרוני סביב לתלולית הבשר בצורה סלילית, עד שמגיעים לקצה הערימה.

    אם משתמשים בטאלייטלה, פשוט מעצבים מהפסטה קן בכל צלחת, וממלאים אותו בתערובת הבשר, מגישים מיד.

    כפיסי גזר מאודים, כרוב קצוץ מבושל קלות, וקטשופ תוצרת בית הם תוספות מתאימות.
חזרה