קיש לורן
/ דניאל מרציאנו, מתוך "המיני אנציקלופדיה לבישול צרפתי ביתי"
אין להסיר את שכבת השומן שבחזה אווז מעושן. רוב הטעם בא בעקבותיו.
|
חומרים (6 מנות)
|
400 גרם בצק פריך |
1 בצל |
60 גרם חמאה |
3 ביצים |
100 מ"ל שמנת מתוקה |
200 מ"ל חלב |
150 גרם גבינת אמנטל / טל העמק מגורדת |
150 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות |
אגוז מוסקט |
מלח |
פלפל |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מקלפים את הבצל ופורסים דק מאוד.
- מטגנים במחבת למשך 10 דקות את הבצל הפרוס עם מעט חמאה. בתום הבישול מסננים היטב את הבצל.
- מרדדים את הבצק לתוך תבנית עגולה של 24-26 ס"מ ומכניסים לתנור חם לאפיה ראשונה למשך 10 דקות.
- בקערה, מערבבים את הבצל, השמנת המתוקה, הגבינה המגורדת, הביצים, שאר החמאה, החלב, קוביות חזה האווז, מלח ופלפל ומעט אגוז מוסקט.
- מוציאים את הבצק מהאפיה הראשונה, מוזגים לתוך התבנית את התערובת ומכניסים שוב לתנור ל-30 דקות אפייה. אין להגיש מיד עם הוצאת הקיש מהתנור, אלא לחכות עד שיתקרר לטמפרטורת החדר!
|
חזרה |