שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קיש לורן / דניאל מרציאנו, מתוך "המיני אנציקלופדיה לבישול צרפתי ביתי"

אין להסיר את שכבת השומן שבחזה אווז מעושן. רוב הטעם בא בעקבותיו.


חומרים (6 מנות)
400 גרם בצק פריך
1 בצל
60 גרם חמאה
3 ביצים
100 מ"ל שמנת מתוקה
200 מ"ל חלב
150 גרם גבינת אמנטל / טל העמק מגורדת
150 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות
אגוז מוסקט
מלח
פלפל
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מקלפים את הבצל ופורסים דק מאוד.
  3. מטגנים במחבת למשך 10 דקות את הבצל הפרוס עם מעט חמאה. בתום הבישול מסננים היטב את הבצל.
  4. מרדדים את הבצק לתוך תבנית עגולה של 24-26 ס"מ ומכניסים לתנור חם לאפיה ראשונה למשך 10 דקות.
  5. בקערה, מערבבים את הבצל, השמנת המתוקה, הגבינה המגורדת, הביצים, שאר החמאה, החלב, קוביות חזה האווז, מלח ופלפל ומעט אגוז מוסקט.
  6. מוציאים את הבצק מהאפיה הראשונה, מוזגים לתוך התבנית את התערובת ומכניסים שוב לתנור ל-30 דקות אפייה. אין להגיש מיד עם הוצאת הקיש מהתנור, אלא לחכות עד שיתקרר לטמפרטורת החדר!


חזרה