טונה פרובנסל
/ דניאל מרציאנו, מתוך "המיני אנציקלופדיה לבישול צרפתי ביתי"
אין לאכול פרוסת טונה טרייה מיד לאחר צריבתה על מחבת. כמו נתח טרי של בשר, השריר חייב "לנוח" כ-5 דקות לאחר מכת חום רצינית. לכן, הכנת רוטב כלשהו יאפשר "מנוחת" הנתח עד לאכילתו.
|
חומרים (4 מנות)
|
4 פרוסות טונה אדומה או לבנה |
300 גרם עגבניות מרוסקות |
2 כפות רסק עגבניות |
1 בצל קטן |
אורגנו |
1 עלה דפנה |
שמן זית |
מלח |
פלפל |
אופן ההכנה |
- מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את פרוסות הדג למשך 2 דקות מכל צד לסגירה ולצריבה ראשונית של הדג.
- מוציאים מהמחבת לזמן הכנת רוטב "פרובנסל".
- להכנת הרוטב, מטגנים באותה המחבת את הבצל הקצוץ, ומוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות, עלה הדפנה ואת האורגנו. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מבשלים 12-15 דקות על אש בינונית, ומוסיפים את פרוסות הדג לבישול נוסף של 2 דקות.
- מגישים חם מאוד. מומלץ עם קצת אורז לבן או אורז בחמאה ועשבי תיבול.
|
חזרה |