שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טונה פרובנסל / דניאל מרציאנו, מתוך "המיני אנציקלופדיה לבישול צרפתי ביתי"

אין לאכול פרוסת טונה טרייה מיד לאחר צריבתה על מחבת. כמו נתח טרי של בשר, השריר חייב "לנוח" כ-5 דקות לאחר מכת חום רצינית. לכן, הכנת רוטב כלשהו יאפשר "מנוחת" הנתח עד לאכילתו.


חומרים (4 מנות)
4 פרוסות טונה אדומה או לבנה
300 גרם עגבניות מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
1 בצל קטן
אורגנו
1 עלה דפנה
שמן זית
מלח
פלפל
אופן ההכנה
  1. מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את פרוסות הדג למשך 2 דקות מכל צד לסגירה ולצריבה ראשונית של הדג.
  2. מוציאים מהמחבת לזמן הכנת רוטב "פרובנסל".
  3. להכנת הרוטב, מטגנים באותה המחבת את הבצל הקצוץ, ומוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות, עלה הדפנה ואת האורגנו. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מבשלים 12-15 דקות על אש בינונית, ומוסיפים את פרוסות הדג לבישול נוסף של 2 דקות.
  4. מגישים חם מאוד. מומלץ עם קצת אורז לבן או אורז בחמאה ועשבי תיבול.


חזרה