שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סופלה וניל וגראנד-מרנייר / דניאל מרציאנו, מתוך הספר "המיני אנציקלופדיה לבישול צרפתי ביתי"

לאחר הכנת קרם פטסייר והוצאתו מהאש, מומלץ לשפוך אותו לתוך קערה שטוחה וקרה כדי להאיץ את תהליך הקירור. כמו כן, יש לפזר מעט אבקת סוכר מעל לקרם כדי למנוע היווצרות של קרום לא אכיל ולא נעים.


חומרים (6 מנות)
3 חלמונים
6 חלבונים
1 כף ליקר גראנד-מרנייר
300 מ"ל חלב
2 כפיות סוכר וניל
2 חלמונים
100 גרם סוכר
50 גרם קמח
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. בשלב ראשון, מכינים כבסיס לסופלה קרם פטיסיאר. מרתיחים את החלב עם סוכר הוניל ובמקביל, מערבבים את הסוכר עם החלמונים עד לקבלת מרקם אחיד. תוך כדי ערבוב בעזרת מטרפה, מוסיפים את הקמח ואת קמח תפוחי האדמה מדולל ב-1/4 כוס חלב קר.
  3. מוסיפים ב-3 מנות את החלב החם לתוך עיסת החלמונים ומחזירים ללהבה בינונית להסמכת הקרם.
  4. עם הופעת בועות הרתיחה הראשונות, מבשלים 15 שניות בלבד ומוזגים את הקרם לקערה שטוחה וקרה.
  5. מוסיפים לקרם הפטיסיאר הקר את שלושת החלמונים הנוספים, כף הגרנאד-מרניאר, ולאחר מכן את החלבונים שהוקצפו היטב עם קורט מלח. מערבבים היטב, אך בעדינות.
  6. ממלאים תבניות אישיות של סופלה עד ¾ מתכולתן, ומכניסים לתנור למשך 25 דקות. ב-10 הדקות האחרונות יש להוריד את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות בלבד. מגישים מיד עם הוצאת התבניות מהתנור.
חזרה