שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת חרובים (מאבקה) / דני


חומרים
1/2 1 כוסות קמח מלא (שטיבל)
1 כוס סוכר חום 
3 כפות גדושות אבקת חרובים 
2 אבקת אפייה 
75 גרם חמאה רכה
2 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
1 כוס מים פושרים 
1/2 1 כפיות תמצית וניל טבעית
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).

2. מקציפים את החלבונים לקצץ יציב.

3. בקערה נפרדת, מקציפים את החלמונים יחד עם הסוכר לקצף בהיר. מוסיפים את החמאה, המים, תמצית הווניל ואבקת החרובים. לערבב לקבלת בלילה חלקה.

4. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את הקמח ואבקת האפייה. משלב הזה משתדלים לערבב כמה שפחות.

5. מקפלים לתוך התערובת את קצף החלבונים.

6. מעבירים את התערובת לתבנית בשומנת בקוטר 26 או 28 ס"מ ואופים כ-30 דקות.

חזרה