|
|
|
|
פסטה ברוטב חצילים
/ עליזה לוי
|
חומרים (4 מנות)
|
1 חבילה (500 גרם) פסטה |
1 חציל גדול |
6-7 עגבניות בשלות, מגוררות |
6 שיני שום קצוצות |
1/3 כוס שמן זית |
צרור בזיליקום קצוץ |
מלח ופלפל שחור |
אופן ההכנה |
- פורסים את החציל, עם הקליפה, לפרוסות בעובי כ-1/2 סנטימטר, מניחים במסננת וזורים מעל מעט מלח גס. מעמידים לשעה. מייבשים במגבת.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- בינתיים מטגנים את החצילים במעט שמן זית משני הצדדים. מוציאים מהמחבת, חותכים לריבועים ומחזירים למחבת (אפשר לחתוך את החצילים לריבועים לפני הטיגון, אבל כך הם יספגו יותר שמן).
- מוסיפים את השום והעגבניות. אם יש צורך מוסיפים רסק עגבניות ומעט מים כדי שהתערובת תהיה דלילה.
- מוסיפים את הבזיליקום, מתבלים במלח ופלפל שחור ומסירים מהאש. מגישים חם עם הפסטה.
| חזרה | | |