|
|
|
|
חביתה פרסית-ישראלית
/ עופרה מצוב-כהן
|
חומרים (4 מנות)
|
2 תפוחי אדמה מקולפים ומגוררים גס, סחוטים |
ביצה גדולה |
3 כפות גדושות של פטרוזיליה קצוצה, שמיר וריחן |
1 כפית עירית (לא הכרחי) |
מלח |
פלפל שחור גרוס (אפשר גם תעשייתי) |
אופן ההכנה |
- נותנים את החומרים בצלחת עמוקה ומערבבים במרץ עד לקבלת קצף קל.
- מחממים מחבת, שופכים מעט שמן קנולה או שמן זית.
- כשהמחבת חמה שופכים בזהירות את העיסה ומטגנים על להבה גדולה כדקה.
- מקטינים את עוצמת הלהבה ולאחר כארבע דקות הופכים את החביתה וממשיכים לטגן פרק זמן דומה.
- טיפים: אפשר להניח על הצד המטוגן פרוסה של גבינת ה'עמק' או חתיכות של קצ'קבל.
- סלט ירקות חתוך יהווה ליווי טעים לחיך לרושטי הפרסי הזה שהכנתי עוד בבית אמא.
- החביתה טעימה להפליא על פרוסה מרוחה בקוטג' או בגבינה רגילה או בפיתה.
- ילדים אוהבים לאכול אותה עם קוטג', בלי לחם ולכן ניתן לבצוע אותה לארבעה רבעים ולתת בצלחת 2-3 משולשים לפעוט/ה.
- מבוגרים יכולים לאכול חביתה שלימה כארוחה כאמור.
בתיאבון!!!
| חזרה | | |