שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חביתה פרסית-ישראלית / עופרה מצוב-כהן


חומרים (4 מנות)
2 תפוחי אדמה מקולפים ומגוררים גס, סחוטים
ביצה גדולה
3 כפות גדושות של פטרוזיליה קצוצה, שמיר וריחן
1 כפית עירית (לא הכרחי)
מלח
פלפל שחור גרוס (אפשר גם תעשייתי)
אופן ההכנה
  1. נותנים את החומרים בצלחת עמוקה ומערבבים במרץ עד לקבלת קצף קל.
  2.  מחממים מחבת, שופכים מעט שמן קנולה או שמן זית.
  3.  כשהמחבת חמה שופכים בזהירות את העיסה ומטגנים על להבה גדולה כדקה.
  4. מקטינים את עוצמת הלהבה ולאחר כארבע דקות הופכים את החביתה וממשיכים לטגן פרק זמן דומה.
  5. טיפים: אפשר להניח על הצד המטוגן פרוסה של גבינת ה'עמק' או חתיכות של קצ'קבל.
  6.  סלט ירקות חתוך יהווה ליווי טעים לחיך לרושטי הפרסי הזה שהכנתי עוד בבית אמא.
  7. החביתה טעימה להפליא על פרוסה מרוחה בקוטג' או בגבינה רגילה או בפיתה.
  8. ילדים אוהבים לאכול אותה עם קוטג', בלי לחם ולכן ניתן לבצוע אותה לארבעה רבעים ולתת בצלחת 2-3 משולשים לפעוט/ה.
  9.  מבוגרים יכולים לאכול חביתה שלימה כארוחה כאמור.
    בתיאבון!!!



חזרה