שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

"הפילה של מאיה", פילה דג עם פטריות ותאנים / יהודה אשכנזי

מאיה, שהיא החברה של שקד, בני, ביקשה ליום הולדתה "ארוחת דגים אבל בלי טירחת העצמות".

חיפשתי מתכון טעים ומעניין עם רוטב שמתאים לטבילת לחם משיפון או קמח מלא, וכולל פיטריות ותאנים סגולות (שעכשיו בעונה). לא מצאתי, אז המצאתי.

אחרי שקיבלתי חוות דעת חיובית ממאיה והסועדים, החלטתי לחלוק את המתכון גם איתכם.


חומרים (4 מנות)
6 נתחי פילה בורי, דניס, מוסר, או בס
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס יין לבן יבש
4 תאנים בשלות, חתוכות לרבעים
6 פטריות קטנות, חתוכות לרבעים
4 עלי דפנה
חופן עלי סלרי ופטרוזיליה קצוצים
2 שיני שום
2 כפות עלי טימין (קורנית)
מלח ופלפל
לימון טרי
בצל בינוני קצוץ דק
קמצוץ קמח או קורנפלור
אופן ההכנה
  1. מניחים את הפילטים בצלחת עמוקה, מטפטפים מעל מעט שמןזית ומיץ לימון, זורים פלפל שחור, עלי דפנה, ומעט מענפי הטימין ועלי הסלרי (שומרים את השאל לבישול עצמו). מעבירים למקרר לשעה לפחות. מוציאים את הדגים מהמקרר שעה לפני שמתחילים בתהליך הבישול.
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  3. מכינים את הרוטב: בסיר רחב וכבד מחממים שמן ומטגנים הבצל. מוסיפים את השום ומערבבבים. מוסיפים את התאנים והפטריות ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, במשך 10 דקות.
  4. מוסיפים את עלי הטימין, הסלרי והפטרוזיליה, היין ומיץ מחצי לימון. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הקמח ומצמצמים את הנוזלים במשך כ-10 דקות על להבה בינונית.
  5. אופים את הדגים: מסדרים את נתחי הדג בתבנית נאה ואופים במשך 8-7 דקות בתנור החם (200 מעלות צלסיוס).
  6. אופן ההגשה: מניחים פילה דג על צלחת הגשה, יוצקים מעל מהרוטב וזורים מעט פטרוזליה לקישוט. מגישים עם ירקות אפויים בתנור ולחם שיפון.


חזרה