שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קיפוד מגלידה / מתוך הספר "עוגות יום הולדת"

משתמשים בגלידה מאיכות טובה. לגלידות יש מרקמים שונים בגלל אחוזי השומן והאוויר, המשתנים מיצרן ליצרן.

כשהגלידה מתרככת, היא תופסת פחות מקום מגלידה קפואה, ולכן 3.5 ליטרים גלידה נכנסים בקלות לקערה בגודל 2.25 ליטר.

במקום להמיס את השוקולד, אפשר להשתמש ברוטב שוקולד מוכן מאיכות משובחת.


חומרים
לעוגה:
3.5 ליטרים גלידה וניל עם פצפוצי שוקולד, מרוככת
ופל מצופה שוקולד מעוגל בקצה
לקישוט:
200 גרם שוקולד חלב מומס
400 גרם אצבעות שוקולד
100 גרם שוקולד מריר מגורר
2 סוכריות עדשים ירוקות
כלים:
קערה עגולה בנפח 2.25 ס"מ
תבנית אפייה
מגש מוכן לעוגה בגודל 28*21 ס"מ
אופן ההכנה
  1. מרפדים את הקערה בניילון נצמד ודוחסים לתוכה את הגלידה המרוככת. מכסים, ומקפיאים כשעה עד שהגלידה מתקשה שוב.
  2. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. מסירים את הניילון מעל הגלידה, והופכים על התבנית את הגלידה כך שצידה השטוח כלפי מטה.
  3. להכנת הראש: עובדים בזריזות - קוטמים קצה אחד של ופל השוקולד המצופה, ומצמידים אותו לעדור הגלידה כמו אף. יוצקים את השוקולד המומס על האף ועל שליש מהעוגה, שהם הפנים. מחכים עד שהשוקולד כמעט יתקשה ואז חותכים בעזרת סכין חדה את שאריות השוקולד שנזלו והתקשו (מחזירים למקפיא, אם יש צורך).
  4. לקוצים: נועצים בזריזות ובזהירות את אצבעות השוקולד לתוך כדור הגלידה, מפזרים את השוקולד המגורר על גב הקיפוד בין הקוצים.
  5. לעיניים: מצמידים את שני העדשים הירוקות מלפנים, בעזרת מעט קרם שוקולד.
  6. מקפיאים את הקיפוד עד לזמן ההגשה. מעבירים את הקיפוד אל המגש בעזרת מרית רחבה.
חזרה